Haber Sitesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 08:00

Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2-

 İletişim UZMANI Gazeteci  Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
Giriş Tarihi : 11-12-2023 16:46

 

Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2-

Peki; Ne demektir Akıllı şehir?! Daha önce akıllı bilgisayar, akıllı televizyon, akıllı ev, yapay zeka ve akıllı telefon derken, hayatımıza şimdi de Akıllı şehirler mi giriyor?!

Akıllı şehir olmak için veri, veriyi de teknoloji firmalarının işlemesi gerekiyor! Belediyelerin gayesi vatandaşların yaşayabileceği en iyi konforu sunmaktır! Belediye kaynaklarını akıllıca kullanarak insanların tutkuyla bağlanabileceği bir çevre oluşturmaktır!.

Şehirlerin büyümesi ile bazı yan etkiler de açığa çıkmaktadır! Trafikte geçen saatler, hava kirliliği, temiz su bulamama, çöp ve atık yönetimindeki sıkıntılar! Kentlerdeki nüfusun yoğunlaşması, buna bağlı olarak da suç oranlarının artması ve insan güvenliğini tehdit etmesi açığa çıkıyor!

Marka şehir olmak ve bir şehri geliştirmek istiyor olmak; neyi ve nasıl düzelteceği noktasında, size en güzel veri söyler! Veriler ile yorum yapabilmek için de bir sisteme ihtiyaç vardır!.

Akıllı şehir olmakta ki kilit kavram veridir! Bu veriyi geliştiriciler ile paylaşmalı ki ortaya uygulanabilir sistemler çıkabilsin!

Şehrin planları içerisinde internet bağlantı noktaları olarak çalışan trafik ışıkları, acil durumlarda polis, ambulans, itfaiye aracı gibi ilgili araçların trafik sinyalizasyonuna müdahale edebilen, gelişmiş ödeme sistemleri ve akıllı trafik ışıkları!

İmparatorlukların iletişim teknolojileri ile türediğini ve bu araçları kontrol edenlerin ayrıca dünyaya hükmedebileceğine göre, iletişim araçları ve teknoloji birbirinden kesinlikle ayrılamaz!

Dijital dünya bir meta olarak pazarlanmakta; Dijital yaşam, gerçek olandan daha iyi yapar, söylemi bireyin içinde yaşadığı ortamı özetlemektedir Bu teknolojiye ya ayak uyduracağız, ya da bu sistem içinde yok olacağız!

Benimseyip benimsememek bireye ait olması gerekirken, bunun tersine “ya kullan, ya da bu diyardan git” söylemi dayatılmaktadır!

Bugün, dünyada yaşadığımız kaos, karmaşa ve akabinde ki yeni bir düzen ve toplum inşası yönündeki gelişmeler ve ifadelere neler demeli?

Geçmişi ve hafızası olmayan bir toplum mu inşa edilmek isteniyor?! Geriden gelen ve teknoloji uyumlu kitle ile hedeflenen süper akıllı yeni topluma geçiş de çok kolay bir şekilde mi tasarlanmaktadır!

Ya da teknolojinin geldiği zirvede, insan denilen varlığa ŞAH DAMARINDAN daha yakın olabilmek adına, DİJİTAL KÖLE bir düzen mi gelecektir?!

İnsan denilen varlığın; Ne yaptığını değil ne yapacağını ve neleri düşündüğünü, neleri hissettiğine kadar her şeye hakim olmak isteyen dijital KÖLELİK bir sistem!

Beş bin yıllık devlet geleneği ve devlet hafızası olan Türk Devleti, Kadim Türk Devlet Aklı ile birlikte, yeni dünya düzeni ve sistematiği çerçevesindeki yeni toplum inşasına yönelik tüm tedbir, önlem ve planlarını devreye almalıdır!

Akıllı şehirler; vicdanlı, becerikli ve çalışkan belediye başkanlarıyla kurulur!

Günlük siyasi kısır çekişmeler, çevresi ve kendisi için çıkar ve menfaat taleplerinden, kadim millet olarak, kaç asırdır dünya insanlığına bilim, kültür ve medeniyet adına bir eser ortaya koyamadığımız çerçevesinden, çok manidar olduğunu düşünüyorum!

Hz. Mevlana; Kamil odur ki koya dünyada bir eser, eseri olmayanın yerinde yeller eser, buyurmaktadır!.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2- Hz. Mevlana ve Hz. Şems; Kasım Ayında AŞK!. Ulusal Çıkarları Adına, Herşeyi Yakacaklar! Enerji ve Koridor Savaşları! Türkiye Nereye Doğru Eviriliyor?! Ezoterik Yapılar ve Evangelistler! Akıllı (!) Toplum & Akıllı Şehirler!. Yeni bir DENGE Nasıl Kurulacaktır? Hamas-İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması İsrail Yakıyor – Yıkıyor ve Öldürüyor! Birileri de; DÜNYALIK; MAKAM – MEVKİ – İKTİDAR ve GÜÇ Peşinde! Hamas ve İsrail Savaşı; MENA Bölgesinin Parçalanması! Dünya Meydan Muharebesi Ya VAR Olacağız!.. Ya da...! GESARA & Nesara; PARA SAVAŞLARI!. Enerji ve GAZ;Kontrol Savaşı! Filler Tepişiyor, Çimler ( İnsanlar Ölüyor) Eziliyor! ​​​​​​​Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ETİK Sözleşmesi! Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 3 – Kamu Kurumlarında ETİK Davranış! 12. Kalkınma Planı Kapsamında; Mesleki ve Teknik Eğitim!. Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 2 – Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN? Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek! Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı! Göl Turizmi ve Beyşehir!.. Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali! Koridor Savaşlarının Yansımaları Üniversitelerde; AKADEMİK ve KİŞİSEL KRİZ Yönetimi! Yerel Basın ve MEDYA Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk -2- Paris FİNANS Zirvesi: ‘Daha adil’ Yeni Bir Finansal Sistem Çağrısı! Yerel Basın ve Medya Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk?!. Dünya Savaşı ve Yeni Sistem Adına; Bir DELİ Bulunamadı! Yeni Dünya Düzeni; Biraz Sancılı Olacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları! Eğitim Sistemi Üzerine -2- Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim sSmpozyumu Eğitim Sistemi Üzerine! Güvenlik; Ekonomi ve Ulusal Güvenlik! Balon Fiyatlar ve Ekonomi Güvenliği! Yeryüzü Tanrılıkları Adına, İnsanlığa; Korku ve Panik Salıyorlar! Devlet; Derin Devlet ve Devlet Aklı Ağustos Ayı ve Türkler Dünyayı ve İnsanlığı; YAKIP – YIKACAKLAR! Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz! Destinasyon Pazarlaması, ÖYKÜ ve Dedikoduyu Yönetmek! Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları! Farkı, FARK Edebilenlerden Olabilmek! Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?! Anadolu Dünya'nın Sıklet Merkezi -2- Anadolu Dünyanın Sıklet Merkezi! İletişim Kazaları! Aşure Gibi Olmak!. İLETİŞİM Kurmak; bir gün herkese ve her KURUMA lazım olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kurumsal İTİBARI Yönetmekten Başka! İLETİŞİM Kurmak; Bir Gün Herkese ve Her KURUMA Lazım Olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı Tasarruf Tedbirleri !