Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 10:18

Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 —

 İletişim UZMANI Gazeteci  Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
Giriş Tarihi : 22-10-2023 18:28

 

Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 —

2008 ve 2009 yıllarında; Tuzla Tersane bölgesinden gelen haberler ile uyanıyorduk! Bu haberler ile gündem meşgul ediliyordu! Bu haberleri yapan veya yaptıranların hedefi neydi? Ya da bu olaylar gerçekten bir kaza mıydı?

 

Bu tarihlerde, İstanbul Tuzla Askeri tersanesinde çalışan bir dost, şöyle gemi yapıyoruz, böyle gemi, şu kadar büyük, bilmem şu kadar kapasitede ve hatta MİLGEM ifadesini de kendisinden ilk defa duymuştuk! Yoksa bu haberler ile sosyal bir hareketlenme mi hedefleniyordu?

 

Türk Devleti, Kadim Devlet Aklı ile, yeni dünya sistematiğine yönelik, başlatmış olduğu stratejik ve taktik projeler birilerinin uykularını kaçırıyordu! Birileri yapmayın ve durdurun demek istiyordu!

 

Yüz yıldır, böyle devam ediyordu! Üretmenize gerek yok, daha ucuz şekilde size verelim, diyorlardı!

 

11 Eylül tarihi baz alındığında, dünya ve özelikle de bölgemiz için küresel ve emperyalist güçlerin sinsi plan ve kirli hesapları harekete geçmişti! Dünya ve bölgemiz için kötü kokular gelmeye başlamıştır!

 

İki bin üç yüz yıllık devlet hafızası olan Türk Devletinin ne yapması bekleniyordu! Kaderine razı mı olmalıydı! Irak ve Afganistan ile başlayan süreç, Arap Baharı ile kapımıza dayanıyordu!. Ya da Anadolu’da yeniden var olmak ve beka için ölümü göze mi almak gerekiyordu!

 

Türk Devleti, Devlet Aklı ile birlikte, küresel kirli senaryo ve tehditlere rağmen, varlık ve beka için her şeyi göze almıştır! Sınırlarımızda terör örgütleri üzerinden kukla ve koridor devletçik kurmayı planlayan, küresel ve emperyalist güçlere, anladıkları dilden cevaplar verilmektedir!

 

1 Nisan 2006 tarihinden itibaren, Doğu Akdeniz’de, Türk deniz yetki alanlarında denizde durumsal farkındalığa sahip olmak, deniz güvenliğine katkı sağlamak ve Türkiye Cumhuriyeti’nin deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerini korumak maksadı ile Akdeniz Kalkanı Harekâtı icra edilmektedir!

 

Harekat kapsamında, Doğu Akdeniz’de, Türkiye adına faaliyet icra eden Araştırma Gemilerine koruma ve destek sağlanmaktadır!

 

Deniz Yetki Alanlarımızda, diğer ülkeler adına izinsiz araştırma faaliyetlerinde bulunan araştırma gemileri ikaz edilmektedir!

 

Araştırma gemilerinin Türk makamlarından izin almaksızın araştırma faaliyetlerine devam etmeleri engellenmektedir!

 

Bölgedeki muhtemel risk ve tehdit unsurları ve yasa dışı faaliyetlere karşı caydırıcılık sağlanması açısından önem arz etmektedir!

 

Akdeniz Kalkanı Harekâtı; Enerji Hatlarının Güvenliğinin Sağlanması, 2011 yılında başlayan Arap Baharı sonrasında Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da ortaya çıkan gelişmeler, Doğu Akdeniz’de deniz güvenliğinin önemini daha da artırmıştır!

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin önemli projelerinden; Denizaltı Savunma Harbi ve Keşif Karakol Gemisi ( MİLGEM ) Projesi kapsamında, Savunma Sanayi Başkanlığı ile Savunma Teknolojileri arasında, 2006 yılında, Prototip Gemi Dizayn Hizmetleri ve Platform İnşa ve Donatım Malzeme ve Hizmetlerinin Tedarik Sözleşmesi, imzalanmıştır!

 

SSB ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ortaya koyduğu vizyon ve kararlı tutum ile gerçekleşen ve Türkiye’nin milli imkanlarının azami oranda kullanıldığı Milli Gemi (MİLGEM) Projesi kapsamında, Türkiye’de ilk defa günümüz teknolojisine uygun, yüksek standartlara sahip, komplike bir su üstü harp gemisinin dizayn ve entegrasyonu yerli sanayinin desteği ile milli imkanlar kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

 

Yeni dünya sistematiğinin bölgemiz ve özellikle, Akdeniz’de kurulacağını vurgulamıştık! Yüz yıl önceki paylaşım bu topraklarda cereyan etmiştir! Bugün de kaldıkları yerden devam etmekteler! Dünyanın merkezi, sıklet noktası ve dengesi bu topraklardır! Kendi haline bırakmazlar! Bölge ülkelerini tek yumruk oluncaya kadar!

 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet yönetimi, Türk Devlet Aklının denetim ve kontrolünde, Türk Devleti ebed müddet devam ilke ve ülküsü çerçevesinde, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda, Türk Devletinin Bekası ve Türk Milletin birliği adına, stratejik ve taktik politikalar üretmek ve geliştirmeye devam etmektedir!

 

Türk Devleti, Anadolu’daki varlığı, Orta Doğu, Afrika ve Asya bölgesindeki barış, huzur ve kalkınma adına, Adalet ve Hakkaniyetin temsilcisi ve mazlum milletlerin de hamisi olarak, re-aksiyoner değil, aksiyoner ve pro-aktif olmak zorundadır!

 

Akdeniz’e ve bölgeye sınırı olmayan, On Bin kilometre ötelerden Akdeniz ve Doğu Akdeniz’e gelen küresel ve emperyalist ülkelere; Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Anadolu’daki BEKASI ve VARLIĞI, MAVİ VATAN sahasında, hem kendi ve hem de bölge halklarının hakları adına, anladıkları dilden cevap vermeye devam edecektir!

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2- Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2- Hz. Mevlana ve Hz. Şems; Kasım Ayında AŞK!. Ulusal Çıkarları Adına, Herşeyi Yakacaklar! Enerji ve Koridor Savaşları! Türkiye Nereye Doğru Eviriliyor?! Ezoterik Yapılar ve Evangelistler! Akıllı (!) Toplum & Akıllı Şehirler!. Yeni bir DENGE Nasıl Kurulacaktır? Hamas-İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması İsrail Yakıyor – Yıkıyor ve Öldürüyor! Birileri de; DÜNYALIK; MAKAM – MEVKİ – İKTİDAR ve GÜÇ Peşinde! Hamas ve İsrail Savaşı; MENA Bölgesinin Parçalanması! Dünya Meydan Muharebesi Ya VAR Olacağız!.. Ya da...! GESARA & Nesara; PARA SAVAŞLARI!. Enerji ve GAZ;Kontrol Savaşı! Filler Tepişiyor, Çimler ( İnsanlar Ölüyor) Eziliyor! ​​​​​​​Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ETİK Sözleşmesi! Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 3 – Kamu Kurumlarında ETİK Davranış! 12. Kalkınma Planı Kapsamında; Mesleki ve Teknik Eğitim!. Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 2 – Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN? Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek! Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı! Göl Turizmi ve Beyşehir!.. Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali! Koridor Savaşlarının Yansımaları Üniversitelerde; AKADEMİK ve KİŞİSEL KRİZ Yönetimi! Yerel Basın ve MEDYA Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk -2- Paris FİNANS Zirvesi: ‘Daha adil’ Yeni Bir Finansal Sistem Çağrısı! Yerel Basın ve Medya Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk?!. Dünya Savaşı ve Yeni Sistem Adına; Bir DELİ Bulunamadı! Yeni Dünya Düzeni; Biraz Sancılı Olacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları! Eğitim Sistemi Üzerine -2- Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim sSmpozyumu Eğitim Sistemi Üzerine! Güvenlik; Ekonomi ve Ulusal Güvenlik! Balon Fiyatlar ve Ekonomi Güvenliği! Yeryüzü Tanrılıkları Adına, İnsanlığa; Korku ve Panik Salıyorlar! Devlet; Derin Devlet ve Devlet Aklı Ağustos Ayı ve Türkler Dünyayı ve İnsanlığı; YAKIP – YIKACAKLAR! Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz! Destinasyon Pazarlaması, ÖYKÜ ve Dedikoduyu Yönetmek! Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları! Farkı, FARK Edebilenlerden Olabilmek! Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?! Anadolu Dünya'nın Sıklet Merkezi -2- Anadolu Dünyanın Sıklet Merkezi! İletişim Kazaları! Aşure Gibi Olmak!. İLETİŞİM Kurmak; bir gün herkese ve her KURUMA lazım olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kurumsal İTİBARI Yönetmekten Başka! İLETİŞİM Kurmak; Bir Gün Herkese ve Her KURUMA Lazım Olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı Tasarruf Tedbirleri !