Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 10:18

Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı!

 İletişim UZMANI Gazeteci  Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
Giriş Tarihi : 13-10-2023 17:55

 

Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı!

Destinasyon Pazarlaması; Kentlerin ekonomik, kültürel ve sosyal açıdan gelişimi, turizm açısından bir cazibe merkezi olması yolunda, büyük bir önem kazanmasına neden olmuştur.

 

Destinasyon Markalaşması, bir ürünün markalaşması gibi o ürünü tanımlayan ve diğer ürünlerden farklılaştıran bir isim, logo, slogan, işaret ya da bunların bir birleşimidir.

 

Destinasyon pazarlaması ve markalamasının amacı, destinasyona gelen ya da gelmesi istenen turist ya da ziyaretçilerde, destinasyon arasında bir duygusal bağın kurulmasını sağlamaktır!

 

Destinasyon ve ziyaretçi arasında duygusal bir bağ, GERÇEK bir HİKAYE ve ÖYKÜ ile kurulabilir!

 

Philip Kotler; Rekabet, sadece ürünler ve firmalar arasında gerçekleşmez. Ülkeler ve şehirler de birbirleriyle rekabet eder. Küreselleşmeyle birlikte her şehir, her belde giderek birbirine benzedikçe “yerelleşme” çok daha önem kazanıyor, diyor!

 

Turizm alanında başarılı olabilmek için kentlerin sadece doğal güzellikleri ve tarihi ören yerleri değil, kendilerine özgü bir öykü ve hikâyelerinin olması gerekir.

 

Turizm pazarlamasının ilk adımı tarihi yörelerin hikâye – öykülerini keşfedip, bunları gün yüzüne çıkarmaktır.

 

Geçtiğimiz günlerde; Selçuk Üniversitesi, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi’nin ev sahipliğini yaptığı, Türkiye’nin farklı illerinden turizm sektörünün önde gelen akademisyenleri ve diğer tüm paydaşlarının bir araya geldiği; 1. Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, tertip edilmiştir!

 

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresinde; Turizm alanındaki son trendler, Göl turizmi, göl turizminin ekonomik ve sosyal etkileri, göl turizminde kültürel miras ve tarih, göl turizmi ve rekreasyon, göl turizminde yenilikçi uygulamalar, göl turizmi ve yerel işbirlikleri, göl turizminde pazarlama ve tanıtım, geleceğin göl turizmi trendleri, göl turizminde gastronomi deneyimi, göl turizminde doğa sporları, göl turizminde sanat ve fotoğrafçılık, Beyşehir Gölünün yaban hayatı, eko turizm ve bio-çeşitlilik, Beyşehir Gölü ve yerel kalkınma, Beyşehir Gölünün iklim değişikliği ve mücadelesi ile Beyşehir mutfağı ve GÖL TURİZMİNİN gelecekteki yönelimlerini ele alan konu ve sunumlara, ev sahipliği yapmıştır.

 

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi ve Etkinlik çerçevesinde; moderatörlüğünü Prof. Dr. Abdullah KARAMAN üstlendiği; Belediye Başkanları Oturumu, düzenlenmiştir!

 

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Beyşehir Belediye Başkanı, Adil BAYINDIR; Beyşehir, doğasıyla konumuyla tarihiyle eşi benzeri olmayan bir şehir. Yüce yaratan tüm güzelliklerden her yere eşit dağıtmış ama Beyşehir’e bu güzelliklerin hepsini vermiş. Özellikle Alaaddin Keykubat’ın geçiş güzergahı olan Gembos yolu yani Demirkapı Tüneli’nin de açılmasıyla Şehrimizin konumu ve önemi bir kez daha değer kazanmıştır. Nilüfer Bahçesiyle, Eşrefoğlu Camisiyle, Fasıllar Anıtıyla, Eflatun Pınarıyla, Leylekler Vadisiyle, Karaburun Plajıyla ve Demirkapı tünelinin açılmasıyla herkesin bu güzellikleri görmesini istiyorum, dedi

 

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Uzundere Belediye Başkanı, Hilmi AKTOPRAK; Tortum Şelalesi ve Tortum Gölü başta olmak üzere bir doğa ve tabiat harikası olan Uzundere’de hayata geçirilecek olan projeleri olduğunu! Bölgede peyzajıyla, yürüme parkurları ve kamelyalarıyla yepyeni bir sosyal yaşam alanı oluşturmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Aktoprak ayrıca Tortum Gölü’nde yarımada adıyla yürütülen çok özel bir çalışma olduğunu!. Tortum Gölü üzerine kurdukları Seyir Terası, yerli ve yabancı ziyaretlerin büyük ilgisiyle karşılaştığını, ifade etti.

 

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Ahlat Belediye Başkanı, Abdulalim Mümtaz ÇOBAN; Tarihi ve kültürel değerlerimize büyük ilgi var. Doğal zenginliklerimiz çok güzel. Buranın gizemli dünyası bin yıllık bir zaman tüneline girer gibi bir zenginlik. Burası insanlığa yeni bir sunum. Bu sunumda burayı hem iç turizmde insanımıza hem de dış turizmde farklı medeniyetlerin kaynaşmasına vesile olacak bir adrese dönüştürme çalışmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Turizm sevdalısı ve seyahat etmeyi sevenleri; güzel Ahlat’a bekliyorum, dedi.

 

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresi, Belediye Başkanları Oturumunda, Ermenek Belediye Başkanı, Mustafa BOZCU; Ermenek gibi Beyşehir gibi önemli potansiyeli olan destinasyonlar için birlikte çözüm yolları aramak gerektiğini! Göl kenarında bulunan Ermenek Turkuaz Mesire Alanında Restorant, Piknik ve Kamp Alanları ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatlerini çekmektedir. Özellikle son dönemde Akkuyu Nükleer Güç Santralinde çalışan Rus Turistler bölgeye akın etmektedir, dedi.

 

Uluslararası Göl Turizmi ve Turizmde Güncel Trendler Kongresine emeği geçen; Selçuk Üniversitesi, Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan yöneticileri, Beyşehir Belediye Başkanı ve yöneticilerini, Beyşehir Kaymakamı Mehmet Kemal Akpınar ve bu vb. etkinliklerin görünmeyen tüm kahramanlarını, tebrik ederim!

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2- Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2- Hz. Mevlana ve Hz. Şems; Kasım Ayında AŞK!. Ulusal Çıkarları Adına, Herşeyi Yakacaklar! Enerji ve Koridor Savaşları! Türkiye Nereye Doğru Eviriliyor?! Ezoterik Yapılar ve Evangelistler! Akıllı (!) Toplum & Akıllı Şehirler!. Yeni bir DENGE Nasıl Kurulacaktır? Hamas-İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması İsrail Yakıyor – Yıkıyor ve Öldürüyor! Birileri de; DÜNYALIK; MAKAM – MEVKİ – İKTİDAR ve GÜÇ Peşinde! Hamas ve İsrail Savaşı; MENA Bölgesinin Parçalanması! Dünya Meydan Muharebesi Ya VAR Olacağız!.. Ya da...! GESARA & Nesara; PARA SAVAŞLARI!. Enerji ve GAZ;Kontrol Savaşı! Filler Tepişiyor, Çimler ( İnsanlar Ölüyor) Eziliyor! ​​​​​​​Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ETİK Sözleşmesi! Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 3 – Kamu Kurumlarında ETİK Davranış! 12. Kalkınma Planı Kapsamında; Mesleki ve Teknik Eğitim!. Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 2 – Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN? Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek! Göl Turizmi ve Beyşehir!.. Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali! Koridor Savaşlarının Yansımaları Üniversitelerde; AKADEMİK ve KİŞİSEL KRİZ Yönetimi! Yerel Basın ve MEDYA Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk -2- Paris FİNANS Zirvesi: ‘Daha adil’ Yeni Bir Finansal Sistem Çağrısı! Yerel Basın ve Medya Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk?!. Dünya Savaşı ve Yeni Sistem Adına; Bir DELİ Bulunamadı! Yeni Dünya Düzeni; Biraz Sancılı Olacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları! Eğitim Sistemi Üzerine -2- Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim sSmpozyumu Eğitim Sistemi Üzerine! Güvenlik; Ekonomi ve Ulusal Güvenlik! Balon Fiyatlar ve Ekonomi Güvenliği! Yeryüzü Tanrılıkları Adına, İnsanlığa; Korku ve Panik Salıyorlar! Devlet; Derin Devlet ve Devlet Aklı Ağustos Ayı ve Türkler Dünyayı ve İnsanlığı; YAKIP – YIKACAKLAR! Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz! Destinasyon Pazarlaması, ÖYKÜ ve Dedikoduyu Yönetmek! Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları! Farkı, FARK Edebilenlerden Olabilmek! Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?! Anadolu Dünya'nın Sıklet Merkezi -2- Anadolu Dünyanın Sıklet Merkezi! İletişim Kazaları! Aşure Gibi Olmak!. İLETİŞİM Kurmak; bir gün herkese ve her KURUMA lazım olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kurumsal İTİBARI Yönetmekten Başka! İLETİŞİM Kurmak; Bir Gün Herkese ve Her KURUMA Lazım Olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı Tasarruf Tedbirleri !