Haber Sitesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 07:28

SELMA İLE İNSANDAN & HAYATTAN DOKUNUŞLAR

Selma ERDEL
Selma ERDEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 14:55

 

SELMA İLE İNSANDAN&HAYATTAN DOKUNUŞLAR

SELMA ERDEL

KADININ ADI YOK MU

Evren denge üzerine kurulmuştur. Her şeyin bir karşıtı vardır. Ahenkle hayatın her noktasında devam etmesi, dengelerin de düzgün olmasından kaynaklanmaktadır.  Tüm alemlerin yaratanı evreni büyük ahenk içerisinde kusursuz inşa etmiştir.  Nasıl gece gündüz birbirinin tamamen zıttı ise, buna itirazımız yoksa; diğer tüm varlıklarda, evrene hizmet etmek için bütünlük için varsa; o zaman tüm varlıklar saygı sevgi içerisinde kabul edilir.
Zaten öyle kabul etmeme gibi bir lüksümüz yok. Çünkü bizler de evrenin birer parçasıyız. Hepimiz de bütüne zerre kadar etkiliyiz. Bu zerreler birikerek bütünümüzü oluşturmaktadır.
Kolaylıkla çıkaracağımız sonuç, herbirimiz-birimiz, birimiz-herbirimiziz. Etraflıca düşünüp öyle yargılamaları gerektiğini söylemek istiyorum yalnızca.  Tek başımıza bir hiç olduğumuz bilinmeli.
Bazı insanlar yalnız olmaktan, yalnız kalmaktan, var olanı paylaşmamaktan yana. Bu kendi seçimleri, buna saygı duyarım.  Ekonomik durumumuz iyi, sağlığımız iyi olduğunda bu tip durumlar hep yaşanır. Ne zaman sorunlar baş gösterse, o zaman yavaş yavaş çevre ‘’çevre ‘’olmaya başlar.  Yardım istenir, sitem edilir. Şimdiye kadar acaba öyle bir düşünceye sahip değil, hatta yanından yakınından geçmez; niye ihtiyacımız olmadan başkalarının ihtiyacı olduğunu düşünmeyiz?
NİYE ÇÜNKÜ BENCİLİZ 
Dünya bize hizmet ediyor diye düşünüyoruz. Hep alma kısmını, çok güzel ‘’nereye kadar almayı düşünüyorsun’’?
Alma-verme dengesini bozduğunun bilmem farkında mısın?
Peki markete git. Ekmek almak istediğini söyle ve ekmek vermelerini bekle, vermiyorlar mı? İstediğin ekmek için bir miktar para ödüyorsun değil mi?
Verdin-aldın ve kendi karnını doyurdun.
Yani ihtiyacın karşılansın diye alma verme dengesini kullandığın bal gibi
Evet itirazını bekliyorum
Hayatın her noktasında bu denklem geçerli lütfen kusura bakma.
Evrende bir noktaysan ve kuralları varsa, bu kurallara uymak zorundasın. Uymadığın takdirde bedel ödeyeceğini bil. 
Gelelim şu dünyaya, şu evrene sığdıramadığınız kadınlara…
İnsan nesli hem kadın, hem de erkek ile devam etmektedir.
Tek kadın ya da tek erkek neslin devam etmesine nasıl eşlik eder?
Demek ki burada da bir tamamlanma söz konusu.
Bütünümüz parçalanırsa peki sen nasıl sağlam kalırsın?
Her iki cins birbirini tamamlar.  Birbirinin aynısı zaten olamaz. Farklılıklarla yeniler ortaya çıkar. Dolayısıyla bir kadına da, bir erkeğe de hayatta yer verilmek zorunda; herkes birbirine saygı duymak zorunda;
KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİL.
YALNIZCA HERKES KIYMETLİ
YALNIZCA HERKES ÖZEL
YALNIZCA HERKES YİNE BİR PARÇA
YALNIZCA HERKES BÜTÜNÜN BİR PARÇASI, 
BÜTÜNÜ TAMAMLAYAN BİZ 
ANCAK BİRLİKTE GÜÇLENİRİZ
Bir şeyi vardan yok edemez kimse.  Sen bedenindeki elini, kolumu yok sayabiliyor musun?
Bedenindeki birtakım organlar eril, birtakım organlar dişil.  Peki bunları dişil diye, eril diye yok sayabiliyor musun? Öldürüyor musun karaciğerini, mideni… atıyor musun?  Çünkü biliyorsun bütün olduğunu..
Parçalamak hoşuna gidiyorsa, parçalanmaya mahkumsun.  O nedenle karşı cinsin olan kadını, yok sayamazsın. Değersiz kılamazsın, hor göremezsin. Hakikatle örtüşmeyen şekilde, kadını yerden yere vuramazsın. KADIN ANADIR her şeyden öte.
Doğurandır yaratandır. Canından can olur.
Böyle kıymetli bir varlığı aşağılayamazsın. Evrenin mimarının verdiği bir görevin sahibini, aşağılarsan sen kendini inkar edersin
Seni doğuran bir ANA değil mi?
Annen, eşin, kızın, kız kardeşin hepsi senin karşı cinsindir. Yeri çok özel olmalıdır; öyledir de. 
Kendi konforunuzdan olmamak için kadınları her türlü kullanamazsınız. Onlar sizin hizmetçileriniz değil. Taptığınız anneniz, sonra da eşiniz, çocuğunuz, komşu kızımız hor gözlerle bakamazsınız. Onu kıramazsın; horlayamazsın; cahil bırakamazsın; öldüremezsin; keyfe keder dilediğini yapamazsın. Unutma ki kadın varsa, sen de varsın KADINI YOK saydığın yerde sen de YOK OLMAYA mahkumsun. Eğer senin düşüncene göre kadın ikinci sınıf vatandaşsa, sen alemlerin rabbine karşı yanlış yapmış olursun. Ya kabul edersin evrende var olan her şeyi, saygı ve sevgiyle hayatını alırsın ya da yok saydıklarınla birlikte sen de yok olursun.
Var olan saygı ve sevgi bizi bütünleştirir.  
İyilik, güzellik, bütünlük, saygıda HER ŞEYE SAYGI, 
sevgide HER ŞEYE SEVGİ varsa hiçbir şey çekilmez değildir.  
Biz de sevgi zerreleri olup evrene bütünlük yayalım. 

Sevgiyle kalın değerli okurlarım..

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI UNUTULAN PARÇAMIZ