Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 11:09

Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 —

 İletişim UZMANI Gazeteci  Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
Giriş Tarihi : 28-10-2023 14:08

 

Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 —

 

Dünya tarihi, her yüz yılda büyük bir değişim ve dönüşüm ile karşı karşıya kaldığını yazılarımızda sürekli olarak vurgulamaya çalışıyoruz!

 

Bu değişim ve dönüşümün nasıl olması gerektiği, dönemin emperyalist – hegemonya devletleri ve küresel güçler karar vermektedir!

 

Paylaşım ve dizayn için mezkûr güçlerin anlaşması gerekmektedir! Anlaşma ve uzlaşmanın olmadığı dönemler, dünya ve insanlık tarihi için çok büyük acılar, yıkımlar ve sancılarla doludur!

 

Hamas üzerinden yürütülen, Hamas ya da Filistin ve İsrail savaşını, bu çerçeveden okumak gerekmektedir!

 

Birinci dünya savaşı öncesi dönemin güçlü devletleri, İngiltere, Fransa ve daha sonradan Çarlık Rusya’nın dağılması ile ikilinin birlikteliğinde, Osmanlı İmparatorluğunun hâkim olduğu bölgelerin nasıl pay edileceğinin karara bağlanmış olması gibi!

 

Bugün de, yeni dünya düzeni, Akdeniz ve Doğu Akdeniz havzası üzerinden kurulacağına şahit olmaktayız!

 

Çarlık Rusya’nın dağılması ile paylaşım anlaşması Sykes- Picot’u dünya halkları ancak öğrenebilmiştir! Osmanlı İmparatorluğunun hakim olduğu yirmi dört milyon kilometre karelik topraklar ve Akdeniz havzası bugün yeniden bir paylaşım ile karşı karşıya kalmıştır!

 

Paylaşım noktasında günümüzün hegemonya devletleri ve küresel güçleri anlaşma sağlanamadığı için dünya hakları ve özellikle de Akdeniz havzası türbülans yaşamaktadır! Peki, Türbülans ne zamana kadar devam edecektir?

Türbülans dönemlerinde dünya halkları çok büyük zarar görmeden nasıl kurtulabilecektir? Yaşanan türbülans tek boyutlu mu, yoksa çoklu mu olmaktadır?

Akdeniz havzasında yaşanan türbülans kalıcı ve süreklilik arz edecek midir? Yoksa yaşamakta olduğumuz türbülans arızı midir? Hegemonya devletler ve küresel güçlerin bilek güreşi ve türbülans ne zamana kadar devam edecektir?

Dünya ve bölge insanlığı adına, yaşanan türbülanstan kurtulabilmek için bir önder veya denge gücü ortaya çıkacak mıdır?

Küresel ve emperyalist güçler; Akdeniz ve özellikle de Doğu Akdeniz’e hâkim olmak ve tamamen kontrol altına alabilmek için aparatlar maharetiyle, her türlü saldırı, kirli oyun, sinsi hesap ve girişimlere şahit olmaktayız!

Akdeniz’e sınırı olmayan devletlerin bu bölgede ne işi olabilir? Peki, Akdeniz’de neler oluyor? Akdeniz neden çok önemli bir konuma yükselmiştir? Türk Devleti, Akdeniz’de, bekasına yönelik; stratejik ve taktik hamleler yapmaktadır!

 

Akdeniz’in ortasında savaş gemisi konumundaki Kıbrıs’ta ne işimiz var diyenlere, ne demek gerekir? Kıbrıs için ver kurtul diyen safdil akla ne denir ki?

 

On bin kilometre ötelerden buralara kadar gelen küresel ve bölgesel güçlerin ne işi vardır? Akdeniz bu devletler için neden önemlidir?

 

On bin kilometre ötelerden küresel güçlerin savaş gemileri Akdeniz’de balina avlamak için gelmiş olabilir mi?

 

Akdeniz; Selçuklu Devleti döneminde Anadolu’nun hem Türkleşmesi, hem de İslamlaşmasının önü açılmıştır!

 

Haçlı seferleri ile başlayan ticaret savaşlarında Akdeniz’in önemini kavrayan Anadolu Selçuklu Devleti yönetimi ticari olarak, temayüz etmiştir!

 

Akdeniz tarihte, Anadolu Selçuklu Devleti döneminde, Türk gölü olmaya başladığına, şahit olmaktayız!

 

Akdeniz’e ve bölgeye de sınırı olmayan, On Bin kilometre ötelerden Akdeniz ve Doğu Akdeniz’e gelen küresel ve emperyalist ülkelerin SAVAŞ gemilerine; Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti; Anadolu’daki BEKASI ve VARLIĞI, MAVİ VATAN sahasında ki, hem kendi ve hem de bölge halklarının hakları adına, anladıkları dilden cevap verecektir! Başkaca bir seçim ve tercihimiz yoktur!

YORUMLAR
mustaga 7 ay önce
Maşaallah
DİĞER YAZILARI Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2- Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2- Hz. Mevlana ve Hz. Şems; Kasım Ayında AŞK!. Ulusal Çıkarları Adına, Herşeyi Yakacaklar! Enerji ve Koridor Savaşları! Türkiye Nereye Doğru Eviriliyor?! Ezoterik Yapılar ve Evangelistler! Akıllı (!) Toplum & Akıllı Şehirler!. Yeni bir DENGE Nasıl Kurulacaktır? Hamas-İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması İsrail Yakıyor – Yıkıyor ve Öldürüyor! Birileri de; DÜNYALIK; MAKAM – MEVKİ – İKTİDAR ve GÜÇ Peşinde! Hamas ve İsrail Savaşı; MENA Bölgesinin Parçalanması! Dünya Meydan Muharebesi Ya VAR Olacağız!.. Ya da...! GESARA & Nesara; PARA SAVAŞLARI!. Enerji ve GAZ;Kontrol Savaşı! Filler Tepişiyor, Çimler ( İnsanlar Ölüyor) Eziliyor! ​​​​​​​Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ETİK Sözleşmesi! Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 3 – Kamu Kurumlarında ETİK Davranış! 12. Kalkınma Planı Kapsamında; Mesleki ve Teknik Eğitim!. Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 2 – Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN? Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek! Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı! Göl Turizmi ve Beyşehir!.. Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali! Koridor Savaşlarının Yansımaları Üniversitelerde; AKADEMİK ve KİŞİSEL KRİZ Yönetimi! Yerel Basın ve MEDYA Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk -2- Paris FİNANS Zirvesi: ‘Daha adil’ Yeni Bir Finansal Sistem Çağrısı! Yerel Basın ve Medya Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk?!. Dünya Savaşı ve Yeni Sistem Adına; Bir DELİ Bulunamadı! Yeni Dünya Düzeni; Biraz Sancılı Olacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları! Eğitim Sistemi Üzerine -2- Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim sSmpozyumu Eğitim Sistemi Üzerine! Güvenlik; Ekonomi ve Ulusal Güvenlik! Balon Fiyatlar ve Ekonomi Güvenliği! Yeryüzü Tanrılıkları Adına, İnsanlığa; Korku ve Panik Salıyorlar! Devlet; Derin Devlet ve Devlet Aklı Ağustos Ayı ve Türkler Dünyayı ve İnsanlığı; YAKIP – YIKACAKLAR! Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz! Destinasyon Pazarlaması, ÖYKÜ ve Dedikoduyu Yönetmek! Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları! Farkı, FARK Edebilenlerden Olabilmek! Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?! Anadolu Dünya'nın Sıklet Merkezi -2- Anadolu Dünyanın Sıklet Merkezi! İletişim Kazaları! Aşure Gibi Olmak!. İLETİŞİM Kurmak; bir gün herkese ve her KURUMA lazım olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kurumsal İTİBARI Yönetmekten Başka! İLETİŞİM Kurmak; Bir Gün Herkese ve Her KURUMA Lazım Olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı Tasarruf Tedbirleri !