Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 09:27

Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim sSmpozyumu

 İletişim UZMANI Gazeteci  Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
Giriş Tarihi : 10-09-2023 16:55

 

Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu!

Yeni bir Eğitim dönemi başlarken; eğitimcilerin de eğitilmesi gerektiği her platformda konuşulmaktadır!

 

Üniversite çerçevesinde akademisyenlerin ve akademiye öğrenci gönderen öğretmenlerin de; kendilerini hem bilimsel ve hem de insani noktada geliştirmeleri ya da eğitilmeleri gerektiği! Karşılıklı birbirlerini besleyen, orta öğretim ve akademik dünyanın birbirlerinin yok sayamayacağı!

 

Akademik dünyadaki kaliteli ve iyi yetişmiş akademisyenlerin yetiştirmiş olduğu öğretmenler, akademiye yetiştirip göndereceği öğrencilerin de kaliteli olacağı bir realitedir!

 

Konya Valilik nezaretinde, Konya Büyük Şehir Belediyesinin katkıları, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliğinde, III. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2023) gerçekleştirildi!

 

Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumunun üçüncüsünü tertip eden Konya Milli Eğitim İl Müdürü ve personelini, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi rektörü ve personeli, sempozyumun görünmeyen tüm kahramanlarına teşekkür ederim!

 

Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumda; Erasmus, eTwinning, TÜBİTAK, TEKNOFEST, eğitim içerikli üniversite öğrenci projeleri, kalkınma ajansları ile kamu kurum ve kuruluşlarının desteklediği eğitimle ilgili projeler, öğretimde iyi örnekler, eğitimde iyi örnekler ve projelerle ilgili araştırmaların tema olarak kabul edildiği!

 

554 katılımcı tarafından 225 bildiri müracaatı yapılan sempozyum, 178 bildiri sunulmaya hak kazandığı! Yüz yüze ve çevrim içi toplam 39 oturum gerçekleştirilen UPUES 2023’ün sunum ve tam metin dili, Türkçe ve İngilizce olarak belirlenmiştir!

 

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit; İyi bir eğitimcinin en önemli özelliğinin sürekli öğrenmesi, öğretmesi, çağını tanıması ve yaşadığı çağa dair söz söyleyecek nesiller yetiştirmesi! Bu yıl üçüncüsü düzenlenen UPUES, bu açıdan çok önemli bilgi ve tecrübe paylaşım platformu olarak eğitimcilerimize sunulmuş özel bir alan olmuştur, dedi

 

Sempozyum düzenleme kurulu başkanı, Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mürsel Biçer; Necmettin Erbakan Üniversitesinin başarı çıtasının uluslararası alanda yükseliş gösterdiğini ve bu başarıda kurumlar arası iş birliğinin büyük önem taşıdığını, ifade etti.

 

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu; Bir başkent daima başkenttir, Konya’nın bu kimliğinden hareketle, her geçen gün marka değerini artıran bir şehir olduğunu! Dünyadaki genç üniversiteler arasında yapılan başarı sıralamasında, Necmettin Erbakan Üniversitesinin önemli dereceler elde ettiğini, vurguladı.

 

Konya Valisi Vahdettin Özkan; Uluslararası toplumun birikiminden faydalanmanın önemi ve eğitimin evrensel olduğu! Evrensel olan, hem usulde hem esasta nerede ne güzellik varsa, bütün bunları almak, toparlamak, sistematik olarak bunu eğitim sistemimizin içine giydirmek çok önemli! Eğitim, tüm sektörlerin gelişmesinde etkili bir role sahip olduğu! Devletimizin bu noktada çok önemli proje ve faaliyetleri hayata geçirdiği! Eğitimin marifet işi, bütün sektörlerin, aslında insanların gelişmesinin ana mecrası, anahtarı; bunun uzmanlarının, öncülerinin öğretmenler ve akademisyenler olduğu! Dünya bilim tarihi, dünya bilim havuzu, bunun geliştirilmesi yönünde gerçekten Anadolu’nun ayrı bir yeri, önemi olduğu! Hem hikmeti hem hükümet etmeyi kendisinde barındıran Konya’mızda bu ilmi meseleler, bilim konusu, eğitimle ilgili hem kurumsal ve kapasitenin artırılması, katkı verenlerin oluşu şehrimizin geleneğinde olduğu! Bunlar elbette ki bizim için çok önemli bir istinaf noktası, bir iftihar kaynağıdır! Bunun istinaf noktası olurken aynı zamanda günümüzde biz ne yapıyoruz, neredeyiz, geçmişte ve yatay olarak diğer ülkelerle, diğer alanlarla, diğer sektörlerle sürekli bu kalitenin olması da aynı zamanda bu çalışmaları teşvik ve tahrik edici bir unsur olduğunu! Bu sempozyumda, değişik alanlarda, değişik sektörlerde, değişik projelerden eğitim ile ilgili, eğitimin teorisi, uygulamaları ile ilgili bütün bu çalışmaları birleştirerek daha da ileri götürmek, daha iyi bir mecra oluşturmanın yolunu, yöntemini hep beraber araştırıyor ve bu arayış içerisindeyiz! Eğitim ile ilgili fiziki altyapının, eğitim teknolojilerinin iyileştirilmesi, eğitime hizmet sunan öğretmenlerin insan kaynakları noktasındaki çalışmaları, iyileştirme faaliyetlerinin stratejik hedef olarak Bakanımızın riyasetinde belirlenmiş olması; en önemlisi gerçekten eğitime yönelik, ilme yönelik bu motivasyonun sürekli diri tutulması! Bunu sağlayacak olanlar da ağırlıklı olarak siz öğretmenler; Anneler, babalar toplumun bütününün de olması kıymetli. Merak duygusu, ilme ve bu eğitime yönelik iştiyak duygusunun sürekli tahrik edilmesi! Sürdürülebilir bir düzlemde kurumsal ve bireysel olarak hedeflerinin belirlenmesi! Bu hedeflere gidecek iş merdivenlerinin oluşturulması; bunun iyi izlenmesi ve iyi değerlendirilmesi! Bu anlamda özellikle bilgi teknolojilerinin hem işin esasında hem yönteminde çok iyi uygulanması ehemmiyet arz eder, şekkinde ifade ve vurgularda bulunması; Kadim Türk Devlet Aklı ve Selçuklu Devleti ve Medeniyeti; Kadim Başkent Konya ve çağlara ışık tutan Türk medeniyet tarihi, eğitimi ve kültürü, zaviyesinden çok manidar olduğunu düşünmüyorum.

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2- Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2- Hz. Mevlana ve Hz. Şems; Kasım Ayında AŞK!. Ulusal Çıkarları Adına, Herşeyi Yakacaklar! Enerji ve Koridor Savaşları! Türkiye Nereye Doğru Eviriliyor?! Ezoterik Yapılar ve Evangelistler! Akıllı (!) Toplum & Akıllı Şehirler!. Yeni bir DENGE Nasıl Kurulacaktır? Hamas-İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması İsrail Yakıyor – Yıkıyor ve Öldürüyor! Birileri de; DÜNYALIK; MAKAM – MEVKİ – İKTİDAR ve GÜÇ Peşinde! Hamas ve İsrail Savaşı; MENA Bölgesinin Parçalanması! Dünya Meydan Muharebesi Ya VAR Olacağız!.. Ya da...! GESARA & Nesara; PARA SAVAŞLARI!. Enerji ve GAZ;Kontrol Savaşı! Filler Tepişiyor, Çimler ( İnsanlar Ölüyor) Eziliyor! ​​​​​​​Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ETİK Sözleşmesi! Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 3 – Kamu Kurumlarında ETİK Davranış! 12. Kalkınma Planı Kapsamında; Mesleki ve Teknik Eğitim!. Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 2 – Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN? Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek! Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı! Göl Turizmi ve Beyşehir!.. Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali! Koridor Savaşlarının Yansımaları Üniversitelerde; AKADEMİK ve KİŞİSEL KRİZ Yönetimi! Yerel Basın ve MEDYA Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk -2- Paris FİNANS Zirvesi: ‘Daha adil’ Yeni Bir Finansal Sistem Çağrısı! Yerel Basın ve Medya Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk?!. Dünya Savaşı ve Yeni Sistem Adına; Bir DELİ Bulunamadı! Yeni Dünya Düzeni; Biraz Sancılı Olacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları! Eğitim Sistemi Üzerine -2- Eğitim Sistemi Üzerine! Güvenlik; Ekonomi ve Ulusal Güvenlik! Balon Fiyatlar ve Ekonomi Güvenliği! Yeryüzü Tanrılıkları Adına, İnsanlığa; Korku ve Panik Salıyorlar! Devlet; Derin Devlet ve Devlet Aklı Ağustos Ayı ve Türkler Dünyayı ve İnsanlığı; YAKIP – YIKACAKLAR! Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz! Destinasyon Pazarlaması, ÖYKÜ ve Dedikoduyu Yönetmek! Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları! Farkı, FARK Edebilenlerden Olabilmek! Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?! Anadolu Dünya'nın Sıklet Merkezi -2- Anadolu Dünyanın Sıklet Merkezi! İletişim Kazaları! Aşure Gibi Olmak!. İLETİŞİM Kurmak; bir gün herkese ve her KURUMA lazım olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kurumsal İTİBARI Yönetmekten Başka! İLETİŞİM Kurmak; Bir Gün Herkese ve Her KURUMA Lazım Olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı Tasarruf Tedbirleri !