Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 07:57

Hamas-İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması

 İletişim UZMANI Gazeteci  Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
Giriş Tarihi : 18-11-2023 12:12

 

Hamas – İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması!

Dünyada ve yerel çerçevede her şey değişecek! Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak! Peki, değişimin ne ve nasıl olacağını idrak edemeyen izan yoksunlarına bu durumu nasıl izah edebiliriz?

 

Yeni bir düzen ile sosyal, kültürel, ekonomik ve siyaseten çok büyük değişimlere şahit olacağız!

 

Tarihsel süreçte dünyada ki her değişim tabii ki zor ve zorlu olmuştur! Değişim ve yeni bir sistemin kurulması adına; milyonlarca insan ölmüş, ülkeler ve şehirler tarumar edilmiştir!

 

Birileri ölür ve yaralanır, ülkeler tarumar olur ve yıkılırken, elbette ki birileri de, kan ve yıkım üzerinden çok para kazanmaktadır!

 

Değişime direnenler elbette ki olacaktır! Peki, Dünya ve yerelde ki değişim ve dönüşüm nasıl olacaktır? Değişim ve dönüşümde, kimler ya da hangi devletler saf dışı kalacaktır?

 

Kim veya kimler ya da hangi devletler yeni sisteme dahil olacaktır? Yeni sistemde ki, tüm aktör ve figüranlar, sistemi kurgulayanlar için ehline malumdur!

 

Peki, Dünya ve insanlığa reset mi atılıyor? Ya da up-date mi yaşanmaktadır? Yoksa game-over ile birlikte up-grade süreci mi başlayacaktır?

 

Reset, ayarlamak ve yeniden düzene koymak anlamına gelir! Peki, şu anda yaşadığımız bir reset ya da up-date süreci midir?

 

Türkiye’de; Küresel ve emperyalist işbirlikçi ekol temsilcileri up-grade ya da reset sürecinde yeni sistemde olmayacaktır! Türk Devleti, yerli ve milli oyuncular ile devleti ebed müddet ülküsü, kadim Kızıl elma ve Nizam-ı alem hedefleri olan tarihi yolculuğuna devam edecektir!

 

Hamas ve İsrail arasında zuhur ettirilen savaş bahanesi ile dünya sistematiğine, yeniden başlatmak ya da yeni bir SİSTEM adına, RESET mi atılacaktır?

 

Yoksa 2. Dünya Savaşı akabinde kurulan Soğuk Savaş – İkili DENGE benzeri, Üçlü veya Dörtlü bir DENGE sistemi kurulacaktır!

 

Ya Savaş ve Kan üzerinden emperyalist güçler birbirlerini ve dünyayı yakıp yıkacaklar! Ya da Barış ve Huzur içinde hem kendileri ve hem de diğer ülkeler büyümeye ve Kalkınmaya devam edecektir! Her seçiş bir vazgeçiş olduğuna göre!

 

Küresel ve Hegemonyal güçler; SAVAŞ ve REKABETİ değil, BARIŞ ve HUZURU – KALKINMA ve BÜYÜMEYİ seçecektir!

 

Son günlerde medyaya yansıyan görüntülere göre, SAVAŞ değil, BARIŞ ve KALKINMA, tercih edilmiş bir görüntü arz etmektedir!

 

Türkleri tarihten çıkardığınızda, insanlık tarihi adına hiçbir şey kalmayacaktır! Türk, Adalet dağıtan, hakikat temsilcisi ve mazlum milletlerin de hem hamisi ve hem de hadimidir!

 

Kadim Türk Devlet Aklının kontrolünde, Türk Devleti ve Türk Milleti olmadan barış ve huzur tesis edilemez! Yüz yıldır bu bölgelere kan ve gözyaşı hakimdir!

 

Peki, barış ve huzur var mıdır?! Barış ve huzurun olmadığı toplumlarda, sosyal, siyasi ve ekonomik düzen ve güveni temin edemez, gelişim ve kalkınma hamlelerini de sağlanamayacaktır!

 

Düzen, güven, gelişim ve kalkınmanın olmadığı toplumlarda, kaos sisteme hakim olur! Kaos ortamında, hem içeriden ve hem de dışarıdan birileri tabii ki beslenecek, serpilecek ve gelişecektir!

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2- Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2- Hz. Mevlana ve Hz. Şems; Kasım Ayında AŞK!. Ulusal Çıkarları Adına, Herşeyi Yakacaklar! Enerji ve Koridor Savaşları! Türkiye Nereye Doğru Eviriliyor?! Ezoterik Yapılar ve Evangelistler! Akıllı (!) Toplum & Akıllı Şehirler!. Yeni bir DENGE Nasıl Kurulacaktır? İsrail Yakıyor – Yıkıyor ve Öldürüyor! Birileri de; DÜNYALIK; MAKAM – MEVKİ – İKTİDAR ve GÜÇ Peşinde! Hamas ve İsrail Savaşı; MENA Bölgesinin Parçalanması! Dünya Meydan Muharebesi Ya VAR Olacağız!.. Ya da...! GESARA & Nesara; PARA SAVAŞLARI!. Enerji ve GAZ;Kontrol Savaşı! Filler Tepişiyor, Çimler ( İnsanlar Ölüyor) Eziliyor! ​​​​​​​Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ETİK Sözleşmesi! Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 3 – Kamu Kurumlarında ETİK Davranış! 12. Kalkınma Planı Kapsamında; Mesleki ve Teknik Eğitim!. Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 2 – Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN? Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek! Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı! Göl Turizmi ve Beyşehir!.. Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali! Koridor Savaşlarının Yansımaları Üniversitelerde; AKADEMİK ve KİŞİSEL KRİZ Yönetimi! Yerel Basın ve MEDYA Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk -2- Paris FİNANS Zirvesi: ‘Daha adil’ Yeni Bir Finansal Sistem Çağrısı! Yerel Basın ve Medya Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk?!. Dünya Savaşı ve Yeni Sistem Adına; Bir DELİ Bulunamadı! Yeni Dünya Düzeni; Biraz Sancılı Olacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları! Eğitim Sistemi Üzerine -2- Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim sSmpozyumu Eğitim Sistemi Üzerine! Güvenlik; Ekonomi ve Ulusal Güvenlik! Balon Fiyatlar ve Ekonomi Güvenliği! Yeryüzü Tanrılıkları Adına, İnsanlığa; Korku ve Panik Salıyorlar! Devlet; Derin Devlet ve Devlet Aklı Ağustos Ayı ve Türkler Dünyayı ve İnsanlığı; YAKIP – YIKACAKLAR! Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz! Destinasyon Pazarlaması, ÖYKÜ ve Dedikoduyu Yönetmek! Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları! Farkı, FARK Edebilenlerden Olabilmek! Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?! Anadolu Dünya'nın Sıklet Merkezi -2- Anadolu Dünyanın Sıklet Merkezi! İletişim Kazaları! Aşure Gibi Olmak!. İLETİŞİM Kurmak; bir gün herkese ve her KURUMA lazım olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kurumsal İTİBARI Yönetmekten Başka! İLETİŞİM Kurmak; Bir Gün Herkese ve Her KURUMA Lazım Olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı Tasarruf Tedbirleri !