Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 07:21

Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN?

 İletişim UZMANI Gazeteci  Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
İletişim UZMANI Gazeteci Köşe Yazarı Ahmet ÜNVER
Giriş Tarihi : 17-10-2023 11:44

 

Akdeniz ve Doğu Akdeniz Isıtılıyor! NEDEN?

Mavi Vatan; Türkiye’nin deniz yetki alanları demektir! Türkiye’nin Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanı ve sınırlarını belirleyen bir kavramdır! Türkiye’nin hak ve egemenliğini içeren deniz alanlarının bütünüdür!

 

Mavi Vatan; 2015 yılı sonrası Türkiye’nin deniz alanlarındaki aktif ve askeri güce dayalı stratejisinin temelini oluşturmaktadır! Mavi Vatan, Türk Milletinin, deniz yetki alanlarındaki hak ve menfaatlerinin korunmasıdır!

 

Devletlerin sürekli düşmanı ve dostu yoktur, ancak çıkarları vardır, ilkesi çerçevesinde, Türk Devleti, Kadim Türk Devlet Aklı nezaretinde, Anadolu ve Mavi Vatan bölgesinde, bekası ve tüm hakları, bölgenin barış, huzur ve istikrarı adına, her alanda güçlü olmak zorundadır!

 

Türk denizcilik tarihinin önemli dönüm noktalarından biri Preveze Deniz Zaferidir! Yüz yirmi iki gemiden oluşan Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması, 27 Eylül 1538 tarihinde Andrea Doria komutasındaki iki yüz atmış iki gemiden oluşan Haçlı Donanması’na Arta Körfezi’ndeki Preveze, Adriyatik Denizi’nin Arnavutluk sahilinde, önlerinde ustalıkla manevra yaparak, taarruz etmiştir!

 

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması, taktik baskının yarattığı sürpriz etki Andrea Doria komutasındaki birleşik Haçlı Donanmasını şaşkına çevirmiş; Haçlı Donanması panik içerisinde dağılarak, büyük kayıplarla geri çekilmek zorunda kalmıştır!

 

Preveze Deniz Zaferi, büyük bir şeref ve gurur abidesi olarak Türk denizcilerine ışık tutmakta ve zaferin kazanıldığı 27 Eylül tarihi, her yıl Deniz Kuvvetleri Günü olarak coşku ve heyecanla kutlanmaktadır!

 

Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa komutasındaki Osmanlı Donanması ve Denizcilerimizin gurur abidesi Preveze Deniz Zaferi, tarihimizin en şanlı ve en görkemli zaferlerinden biridir!

 

Barbaros Hayrettin Paşa komutasında, büyük bir donanmaya karşı kazanılan Preveze Deniz Zaferi, Osmanlı Devleti’nin Akdeniz’deki egemenliğini perçinlemiş; donanmamızın gücünü ve kabiliyetini tüm dünyaya göstermiştir!

 

Tarih, Türk denizcilerinin hüküm sürdüğü tüm denizlerde barışın, huzurun ve adaletin hâkim olduğunu kaydetmiştir!

 

İkinci dünya savaşının galipleri tarafından kurulan Soğuk Savaş – İki kutuplu dünya düzeni, Sovyetler Birliğinin dağılması ile bozulmuştur!

 

Ara tek kutuplu dönem ve yeniden kurulmaya çalışılan yeni dünya düzeni ve sistematiği! Dünya halkları olarak, yeni dünya düzeni ve sistematiği kurulamaz ise çok sıkıntılar yaşar!

 

Son dönemde yaşadığımız tüm sıkıntılar, yeni dünya düzeni ve sistematiğinde ki taraf ve güçlerin bir birlerine el ense çekmesidir! Veya diğer bir ifade ile Bilek Güreşi! Çünkü yeni dünya düzeni ve sistematiği, tek kutuplu veya iki kutuplu olamaz ve sürdürülemez!

 

Küresel ve emperyalist güçler arasındaki bilek güreşi, bölgemizde ve özellikle de Akdeniz’de cereyan etmektedir! Bugün, bölgeye sınırı olmayan ülkelere ait, Akdeniz havzasında, yüze yakın SAVAŞ gemisi bulunmaktadır! Peki, Neden?

 

Yeni bir sistem ve paylaşım adına, küresel ve emperyalist güçler arasında, el ense ya da BİLEK GÜREŞİ devam etmektedir!

 

Bilek güreşi; erkekler arasındaki bir kapışmadan ibaret zannediyor olabiliriz! Bilek güreşi, bir güç sporudur! Uzaktan basit gözükse de, bilek güreşi, güçle birlikte çok fazla teknik gerektiren bir spor! Teknik, gücün çok daha ötesinde bir noktadadır! Doğru tekniği doğru şekilde uyguladığımızda tahmin bile edemeyeceğiniz kişileri alt edebiliriz!

 

Bilek güreşi birçok insan tarafından “güce dayalı” değerlendirilen bir spor dalı! Bu teknik ve taktikler bazen kendimizden daha güçlü birini yenmenizi sağlayabilir. Kolumuzun gücünü makineler de ölçebilir! Ancak bilek güreşi strateji içeren bir müsabakadır!

 

Bilek güreşi, genellikle taraflardan hangisinin fiziksel olarak daha üstün olduğunu belirlemek için yapılır! Ancak müsabakanın galibi her zaman daha güçlü olan taraf olmaz! Gücün önemi büyük olmakla birlikte, teknik, çok önemlidir! Vücudunu nasıl kullanması gerektiğini bilen taraf, önemli bir avantaj elde eder!

 

Akdeniz’e ve bölgeye de sınırı olmayan, On Bin kilometre ötelerden Akdeniz ve Doğu Akdeniz’e gelen küresel ve emperyalist ülkelerin SAVAŞ gemilerine; Kadim Türk Devlet Aklı denetiminde ki,, Türk Devleti; Barışın güvercini ve savaşın kartalı; Türk Deniz Kuvvetleri, 16 – 20 Ekim tarihleri arasında, Doğu Akdeniz’de tatbikat yapacağı hakkında Navtex yayınlamak suretiyle, anladıkları dilden cevap vermiştir!

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI Akıllı Toplum & Akıllı Şehirler -2- Ezoterik Yapı ve Evangelistler -2- Hz. Mevlana ve Hz. Şems; Kasım Ayında AŞK!. Ulusal Çıkarları Adına, Herşeyi Yakacaklar! Enerji ve Koridor Savaşları! Türkiye Nereye Doğru Eviriliyor?! Ezoterik Yapılar ve Evangelistler! Akıllı (!) Toplum & Akıllı Şehirler!. Yeni bir DENGE Nasıl Kurulacaktır? Hamas-İsrail Savaşı ve Sisteme RESET Atılması İsrail Yakıyor – Yıkıyor ve Öldürüyor! Birileri de; DÜNYALIK; MAKAM – MEVKİ – İKTİDAR ve GÜÇ Peşinde! Hamas ve İsrail Savaşı; MENA Bölgesinin Parçalanması! Dünya Meydan Muharebesi Ya VAR Olacağız!.. Ya da...! GESARA & Nesara; PARA SAVAŞLARI!. Enerji ve GAZ;Kontrol Savaşı! Filler Tepişiyor, Çimler ( İnsanlar Ölüyor) Eziliyor! ​​​​​​​Kamu Görevlileri Etik Kurulu ve ETİK Sözleşmesi! Akdeniz ve Doğu Akdeniz, Neden, Isıtılıyor — 3 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 3 – Kamu Kurumlarında ETİK Davranış! 12. Kalkınma Planı Kapsamında; Mesleki ve Teknik Eğitim!. Akdeniz ve Doğu Akdeniz ( NEDEN ) Isıtılıyor — 2 — Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek – 2 – Dünya ve Ulusal; Gündemi Okuyabilmek! Göl Turizmi Kongresi ve Başkanlar Toplantısı! Göl Turizmi ve Beyşehir!.. Ermenistan Metzamor Nükleer Santrali! Koridor Savaşlarının Yansımaları Üniversitelerde; AKADEMİK ve KİŞİSEL KRİZ Yönetimi! Yerel Basın ve MEDYA Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk -2- Paris FİNANS Zirvesi: ‘Daha adil’ Yeni Bir Finansal Sistem Çağrısı! Yerel Basın ve Medya Sektöründe; Ne Olmasını Bekliyorduk?!. Dünya Savaşı ve Yeni Sistem Adına; Bir DELİ Bulunamadı! Yeni Dünya Düzeni; Biraz Sancılı Olacak BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları! Eğitim Sistemi Üzerine -2- Eğitimcinin Eğitimi ve Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim sSmpozyumu Eğitim Sistemi Üzerine! Güvenlik; Ekonomi ve Ulusal Güvenlik! Balon Fiyatlar ve Ekonomi Güvenliği! Yeryüzü Tanrılıkları Adına, İnsanlığa; Korku ve Panik Salıyorlar! Devlet; Derin Devlet ve Devlet Aklı Ağustos Ayı ve Türkler Dünyayı ve İnsanlığı; YAKIP – YIKACAKLAR! Kamuda, Tasarruf Tedbirleri mi Demiştiniz! Destinasyon Pazarlaması, ÖYKÜ ve Dedikoduyu Yönetmek! Kamu da; Tasarruf Tedbirleri ve Bankamatik Memurları! Farkı, FARK Edebilenlerden Olabilmek! Tasarruf Tedbirleri; Kime ve Neye Karşı?! Anadolu Dünya'nın Sıklet Merkezi -2- Anadolu Dünyanın Sıklet Merkezi! İletişim Kazaları! Aşure Gibi Olmak!. İLETİŞİM Kurmak; bir gün herkese ve her KURUMA lazım olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kurumsal İTİBARI Yönetmekten Başka! İLETİŞİM Kurmak; Bir Gün Herkese ve Her KURUMA Lazım Olacak! Kuzuların Derisini Yüzmekteler!. Kuzey Kıbrıs Barış ve Özgürlük Bayramı Tasarruf Tedbirleri !