Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 11:23

“Onlara Ait Her Şeyi Tümüyle Yok Et… Hepsini Öldür” Tevrat: Yasanın Tekrarı (Tesniye) 7:2

Tevfik ERDEM
Tevfik ERDEM
Giriş Tarihi : 30-10-2023 14:09

 

Geri kalmış Ortadoğu için demokratik ve modern bir İsrail vurgusu yapılarak bölge ülkeleri ve toplumları sürekli horlanır ancak İsrail’in radikal dinciliği sürekli görmezden gelinir.

Etno-dini bir örgütlenme olarak İsrail’in yöneticileri kutsal kitapları olarak tanımladıkları Tanah’ın (tahrif edilmiş Tevrat’ın) oldukça saldırgan ve buyurgan ilkeleri doğrultusunda hareket ederler.

Siyonist Yahudilerin neden bu kadar saldırgan ve insanlıktan nasipsiz hareket ettiklerine bakıldığında, onların kutsal kitaplarından feyiz ve ilham aldıkları görülür.

Türkiye’de Arap karşıtlığı (aslında İslam karşıtlığıdır bu ama “babam dindardı, dedem hacıydı…”  vb. diye kendini tanıtan birçok seküler için İslam geniş bir mücadele alanı ortaya çıkaracağı için alan daraltılır) üzerinden İsrail’e yönelik sempatiyi besleyip geliştirenlerin bir türlü görmek istemedikleri bu mürteciliktir. Siyonizmin köktenciliğini ve bağnazlığını görmemek… bu da başlı başına bir yobazlık.

İsrail Başbakanı B. Netanyahu Gazze’ye yönelik katliamla ilgili konuşurken kendi kutsal kitaplarına referans yaptı:

“Kara harekâtına hazırlanıyoruz. Ne zaman ve nasıl olacağına ilişkin herhangi bir detay vermeyeceğim. Artık tek bir amaç için bir araya gelmenin zamanıdır; Zafere ulaşmak için hızla ilerlemek. Ortak gücümüz ile haklılığımıza ve Yahudi halkının ebediliğine olan derin inancımızla Hamas'a karşı Yeşaya kehanetini göreceğiz. ‘Ülkenden şiddet, sınır boylarından soygun ve yıkım haberleri duyulmayacak artık. Surlarına kurtuluş, kapılarına Övgü adını vereceksin’ (Yeşaya 60:18).”

Sanki bebekleri, kadınları, çocukları kedileri, köpekleri… kendileri dışındaki tüm canlıları öldürenler Filistinlilermiş iması yapan bir açıklama.

Yaptıkları her insanlık dışı saldırıyı meşru ve hak gören yoldan çıkmış bir topluluk ve onları daha da cesaretlendiren Amerikalı artık zekâ sorunu yaşadığı belli olan geçkin başkanın açıklamaları.

“Savaş bu, sivil kayıpların olacağını söylemek dürüst olmaktır!”

İsrail’in kendini savunma hakkı var” (yani İsrail her türlü katliamı yapmakta serbest).

ABD’nin Suriye, Irak, Afganistan tecrübesi var tabii.

Burada milyonlarca insanı öldürdüler.

Çocuk yaştaki kızlara tecavüz eden Amerikan askerleri mahkemelerde savaş suçlusu olarak yargılanırken, “savaş psikolojisi içinde yapılmıştır”, denilerek serbest bırakıldı.

Siyonist saldırganlar da aynı psikoloji ile hareket ediyorlar öyleyse her şeyi yapmakta özgürler.

 Bu özgürlüğü meşrulaştıran unsurlardan biri de kutsal kitapları.

Aşağıda Yahudilerin sözde kutsal kitabı Tanah’tan alınmış bazı bölümler gözü dönmüşlüğün arkasında yatan motivasyon kaynaklarının neler olduğunu gösteriyor:

Kutsal kitaplarına göre Yahudiler tanrı tarafından seçilmiş halklardır:

Ne mutlu sana, ey İsrail! Var mı senin gibisi? Sen RAB’bin kurtardığı bir halksın. RAB seni koruyan kalkan ve şanlı kılıcındır. Düşmanların senin önünde küçülecek ve sen onları çiğneyeceksin.”, Tevrat Yasanın Tekrarı (Tesniye) 7:6:

RAB için kutsal bir halksınız. Tanrınız RAB, öz halkı olmanız için, yeryüzündeki bütün halkların arasından sizi seçti” Tevrat Yasanın Tekrarı (Tesniye) 33: 29.

Yahudilerin topraklarını işgal eden halklarla mücadele etme görevi: Yahudi olmayan (başta Filistinliler ve diğer Araplar olmak üzere) bölge halkları Yahudilere Tanrı tarafından vaadedilen toprakları işgal eden insanlardır ve tanrının emrini yerine getirmek için onlarla mücadele etmek gerekir. Ancak mücadele ederlerse bunun karşılığını göreceklerdir. 

İsrail halkı RAB’bin verdiği topraklarda onları Erkek ve kadın köle olarak sahiplenecek. Kendisini tutsak edenleri tutsak edecek, Kendisini ezenlere egemen olacak. Tevrat Yeşaya (İşaya) 14:2:

Acımadan öldürme emri: Düşmanların öldürülmeleri Tanrının bir emridir ve Tanrı zaten Tevrat’ta onların çocuklarına kadar öldürülmelerini emretmektedir.

Onlara ait her şeyi tümüyle yok et, hiçbir şeyi esirgeme. Kadın erkek, çoluk çocuk, öküz, koyun, deve, eşek hepsini öldür.” : Tevrat: Yasanın Tekrarı (Tesniye) 7:2

Tanrınız RAB bu ulusları elinize teslim ettiğinde, onları bozguna uğrattığınızda, tümünü yok etmelisiniz. Bu uluslarla antlaşma yapmayacaksınız, onlara acımayacaksınız ” Tevrat: 1. Samuel: 15:3.

Yahudilerin, kendileri için vaadedilmiş topraklar olarak gördükleri Filistin topraklarında bölgenin demotik halklarına karşı uyguladıkları mezalimi anlamak için Yahudi etno-dini kimliğini ve bu kimliğe yüklenen milliyetçi perspektifi (Siyonizmi) bilmek gerekir. Ancak bu gerici ve yobaz perspektif demokrasi, insan hakları, küresel adalet… gibi masallarla perdeleniyor ve tüm radikalizm, köktencilik ve mutaassıplık zaten bundan muzdarip olan Müslümanların sırtına yıkılıyor. Bu nedenle de işgalci Siyonist terör örgütüne karşı kendi halkını ve topraklarını savunan Hamaslı savaşçılar mücahit değil terörist olarak tanımlanmak isteniyor. 

 

YORUMLAR