Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 06:51

Halkın Gücü

Leman AYTAR
Leman AYTAR
Giriş Tarihi : 04-12-2023 15:57

 

Halkın Gücü
   Canım okurlarım sizlere antalya gezimde ki her şeyi yazarak aktaracağım.
 Bu gezim bitkisel ürünlerin bize sağladığı yararları ve bizi nasıl acılarımızdan kurtulup mutlu ve huzurlu rahat bir hayat yaşattığını öğrenip insanların acı cekmelerinden kurtulmalarını sağlıyoruz. 
Tabi bunun yanında 3 gün tatil bizleri mutlu ediyor.
     Evet canlarım 23:30 da  ankaradan arabaya bindik,yolculuğumuz çok güzel geçti,arkadaşımla sohbet ederek zamanın nasıl geçtiğini  anlayamadık, taki her kez uyumaya başlayınca bende gözlerimi kapayıp hayallere daldım , gençliğimi düşündüm 75 sene ne kadar çabuk gelip geçmişti, çoçukluğumu genliğimi düşündüm  işte o zaman ne kadar şanslı oldumu anladım.  Hani çağ atlıyorduk ya?.. Çağ atlamak yerine cennet gibi bir yaşamı bırakıp yaşamı cehenneme çevirmişler ama biz farkına vardık mı? Yoksa görmezlikten mi geliyoruz.  Halk çırıl çıplak ,aç açıkta kalınmış. Ama konuşma hakkımız elimizden alınmış hukukuk   Kişiye göre işliyor hala susuyoruz hakkımızı koruyamıyoruz. Acaba farkında değilmiyiz yoksa bana deyip görmemezlikten duymamazlıktan mı geliyoruz at gözlüklerini çıkarıp  yeter demeliyiz. Artık kendimize değer vermeliyiz ,yoksa bir gün esaratin içinde kalırız suyu sıkılmış limon gibi çöpe atılmış oldoğumuzu görürüz.
Halbuki biz kendimizi düşünmesekte çocuklarımızın geleceği var işte onların için
Hakımızı  hukukumuzu aramalıyız. Ben tek başıma ne yaparım deme. senin gibi olanlar birleş beraber el elele ol işte ozaman yaşamı cennete çevirirsin, her derdin bir devası vardır. Yeterki sen azimle kazanana kadar uğraş kazanan siz oluyorsunuz.
Evet canlarım tekrar geçmişi düşündüm.  İnsanca yaşamak eşitlik,saygı sevgi,birdelik,komşuluk,yardımlaşma vardı.
 Şimdi öylemi? İnsanlık ölmüş her kez bir birlerinin kuysunu kazıyor , bir birlerinin canlarını yakıyorlar, onların kuru ekmeğine göz dikiyorlar.
Namus haya,şeref unutulmuş. Biz Türküz iş işten geçti geçmeden el ele şanımızı şerefimizi yeniden kurtarıp   Asilce adilce yaşıyalım.

İnsanlar geçim derdine düşmüş evliler ya kavga ediyor yada boşanıyor olan çocuklara oluyor. Yazık değil mi? Bizi bu hale getirenlerin cezasını rabbim versin. Amin. Ama bilmezlerki kötülük yapanların kötü insanlar bir gün onlara celme atıp yıkarlar. Bizler sadece eşitlik ve adilce yaşamak istiyoruz. Bizlere yapılan eza halkı çileden çıkarıyor .  
Hafif nostalji yapıp geriye dönelim huzur içinde yaşıyalım  kötülük bitsin .hayat yaşamaya değer .sonunda hepimiz öleceğiz .
iyi düşün birde cehennem yaşamak var.  Mutlu huzur dolu yaşamlar dileği ile sevgiyle kalın.

 Leman aytar.

YORUMLAR