Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 11:23

Haham Fetvaları

Hayrettin ÇAKMAK
Hayrettin ÇAKMAK
Giriş Tarihi : 06-12-2023 16:02

 

Önce Goyim kime denir ona bakalım.

On yıl boyunca İsrail’de hahambaşı olarak görev yapmış Ovadia Yosef’e öre

Goyim: “meğerki Yahudilere hizmet ediyor olsunlar, “yeryüzünde onlara yer olmayanlar” diye tanımını yapar (Yazar Alev Alatlı/ 2018 Ağustos).

Yahudi inancında farklı içtihatlar olsa bile genelde “Goyim”

Sadece bize, yani ”Yahudilere” hizmet için’ doğanlar anlamındadır. Müslüman, Hıristiyan, Budist, pagan dinli dinsiz fark etmez, hepsi çalışacaklar, saban sürecekler, hasat biçecekler. Biz “Yahudiler” bir efendi gibi oturup yiyeceğiz.

Biraz daha açarsak; “Goyim” Yahudiler harici insansı varlıklar için kullanılır Yahudi olmayanlar yukarıdaki hizmet amacı için yaratılmıştır.

Goyim; hayvanlığın bir üst segmentidir, lakin insanlığını tamamlayamamışlardır.

Yani insan Yahudilerle, hayvanlar arasında, berzahta varlıklar olup; Yahudilere hizmet etmek için, hizmet ederken de Yahudilerin göz zevkini bozmamak için insan sureti almış yaratıklardır. (Hüseyin Besli)

Hahambaşı Ovadia Yosef ayrıca SHAS olarak bilinen Tevrat’ın Sefarad Askerleri isimli aşırı radikal siyasi partinin kurucusu ve ruhani lideriydi. 1984 yılında kurduğu SHAS, o gün bugün koalisyonun küçük ortağı olarak İsrail hükümetlerinde yer alır. İster sol eğilimli İşçi Partisi, ister milliyetçi sağ LİKUD çoğunlukta olsun, fark etmez.

İsrail Savunma Bakanı Gallant’ın "İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket edeceğiz" Demesi yukarıda anlatılan safsata dini kültürün dile vurumudur.

Hahamdan birkaç fetva

Ovadia Yosef, Yahudi olmayanların “Goyim” (bir çeşit hizmet hayvanı) hükmünde olduğunu ve onlarla kurulacak her türlü ilişkinin de haram olduğunu belirtiyor.

  Soru: Uçaklarda veya diğer ülkelerde Yahudi olmayanlar (Goyim) tarafından üretilen yiyecek ve içecek maddelerini kullanmak caiz midir?

Cevap: Yahudi olmayanlar tarafından üretilen yiyecek ve içeceklerin kullanılması haramdır. Ancak Yahudi olmayanlar tarafından üretilen ve Yahudilikçe haram olmayan şeylerin yenmesi veya içilmesi caizdir. Yalnız bunların kullanılmasında bir zorunluluk yoksa kullanılmaları caiz değildir.

Soru: Yahudilerin mescitlere veya kiliselere gitmesi caiz midir?

Cevap: Yahudilerin, kiliselere veya diğer dinlerin ibadethanelerine gitmeleri haramdır, Arapların ve Müslümanların ibadethaneleri olan camilere gitmek ise özellikle ve daha şiddetli bir haramdır. Bu tür mekânlara inceleme kastıyla gidilmesi dahi caiz değildir.

Soru: Yahudi olmayan bir yargıcın bulunduğu bir mahkemeye başvurmak caiz midir?

Cevap:  Her ne şart altında olursa olsun Yahudi olmayan (Goyim) bir yargıcın hükmüne, hatta o yargıç Tevrat’ın hükmüyle hüküm verecek olsa bile başvurmak caiz değildir. Yahudi olmayan bir yargıç nezdinde açılan davada Yahudi olmayan yargıcın verdiği hükme iki taraf da razı olsa bile bunların ikisi de Tevrat’ı ayaklar altına almış birer günahkâr ve melundurlar.

Yahudi ve Musevi arasındaki farkı biliyor muyuz?

Yahudilik bir ırktır. (Yakup AS soyundan gelenleri ifade eder.)

Musevilik ise bir dindir.(Musa AS getirdiği dini kurallara göre yaşarlar)

Bir insan ben Musevi oldum, bu dine göre yaşayacağım dediğinde; Musevi olur amma Yahudi olamaz; Çünkü Yahudilik bir din değil bir ırktır ve anadan geçer. Yahudi bir kadının doğurmadığı kimse Yahudi olamaz.

Bütün Museviler Yahudi değildir. Musevi Türkler, Musevi Kürtler, Musevi Araplar, vardır. İsrail bu konuda “ Bize Musevi demeyin, bize Yahudi deyin “ derler.

Yahudilerin büyük çoğunluğu Musevi olsa da; ateist, müşrik Yahudiler de vardır. Bunun yanında jewish christians / Yahudi Hıristiyanlar da vardır.

Yahudiler, dinlerini kendi emelleri uğruna değiştirmiştir. Tevrat tahrif edilmiştir.

Tahrif kelimesi Türk Dil Kurumu sözlüğünde Yazı ve anlatım yönüyle açıklanır.

(yazıda tahrif) metin üzerinde kalem oynatma, aslını değiştirme.

(anlatımda tahrif) olayı, bilerek yanlış aktarma, değiştirme, bozma.olarak açıklanır.

Bunun içindir ki; Yahudiler kendilerini “Allah tarafından seçilmiş üstün ve özel insanlar olarak görürler”.Bu hal diğer bütün dinlerin çirkin gördüğü bir ırkçılıktır.

Ayrımcılığın ırkçılığın (Siyah beyaz) hala yaşandığı ABD’de yaşamış Malcolm X: Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır”. Demiştir.

Peygamberimiz Veda Hutbesinde: "Ey İnsanlar! Rabbiniz birdir. Babanız da birdir. Hepiniz Âdem'in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Allah yanında en kıymetli olanınız, Ondan en çok korkanınızdır. Arap olanın Arap olmayana takvadan başka üstünlüğü yoktur" buyurmuştur.

Hucurât suresi 13. Ayetinde ”Ey insanlar! Şüphesiz sizi bir erkek ile bir dişiden yarattık, tanışasınız diye sizi milletlere ve kabilelere ayırdık, Allah katında en değerli olanınız O'ndan en çok korkanınızdır. Allah her şeyi hakkıyla bilmektedir” görüldüğü gibi bizim dinimizde üstünlük için takva işaret edilmiştir. Kavim kabile soy sop (ırk) vb ise sadece tanışasınız diye, tanışma kolaylığı içindir.   

Yahudiler ayrımcılıklarını Nuh (AS) oğulları Sam, Ham ve Yafes’e kadar çıkartırlar. Ham babasına karşı bir saygısızlığından dolayı lânetine uğradığı için soyundan gelenler de Sam ile Yâfes’in nesline köle olmaya mahkûm edilmiştir. Tabi ki Yahudilerde Sam soyundan olduğu için seçkin ırk olduklarına inanırlar.

Tevrat öyle tahrif edildi ki, Sonuçta İsrail’den bakan bir Yahudi; dünyada en yüksek tahminle 20 ila 25 milyon civarında insan (Yahudi) görebilir. Buna karşılık kendilerine hizmetkâr olarak yaratılmış yaklaşık 8 milyar Goyim insansı varlık görür.

Şu tahrifata bakın.

Yahudi inancında “Arz-ı Mev'ud-Vadedilmiş Topraklar” safsatası vardır ve maalesef Yahudiler buna inanırlar.

Ayrıca; Allah çalma diye emrediyor, bunlar Allah diğer insansılara Yahudi’nin malını çalma diye yorumlamışlar. Allah öldürmeyeceksin diye emrediyor, bunlar biz öldürebiliriz ama Allah siz insansılara üstün olan Yahudi’yi öldürme demektedir gibi yorumlayıp sapkınlık ve safsata yumağı bir inanç manzumesi oluşturmuşlar.

Son söz

Köşe yazısı makaleye dönüşmesin diye çok fazla teferruata girmemeye çalıştım. Zannederim halk arasında bazı bilinmeyenleri su üstüne çıkardık.

ABD ve batı çetesi Filistin’de “zağarlık” yapıyor; Siyonist Netenyahu’da zağar korumasında soykırım yapıyor. Peki öldürülen çocukların, kadınların, yaşlıların sesini duyacak mesafedeki halkı Müslüman devlet yöneticileri ne yapıyor. Ellerindeki petrol

Silahını kullanıyor mu? Diplomatik bir atakları, karşı koyuşları var mı?

Bu sene hakka uğurladığımız merhum şairimiz Cengiz Numanoğlu ile bitirelim.

Ey! Gafletten arınmış, akl-ı selîm insanlar, Anlatın gerçekleri, uyansın Müslümanlar.
Alınsın intikamı, bu dökülen kanların, Gerçek yüzü görünsün, Siyonist şeytanların

Bitsin artık dünyada, katliam yarışları, Birleşmiş Milletlerin, sahtekâr barışları.
Bitsin artık çığlığı, zulmedilen canların, Lânet yağsın üstüne, Siyonist şeytanların.

Kaynak: https://www.sosyaltv.com.tr/haham-fetvalari

YORUMLAR