Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 10:21

Değerli Yörük Türkmen Dernek Başkanları

Nafi Çağlar MAHMATLI
Nafi Çağlar MAHMATLI
Giriş Tarihi : 29-07-2023 19:34

Değerli Yörük Türkmen dernek başkanları, yöneticileri ve üyeleri, dedelerimizin kanlarıyla kurtulan ve kurulan yani Türk'ün kanıyla sulanan Türkiye Cumhuriyeti'nin Türkler'den temizlenmeye çalışıldığı Yüz yıllık zaman diliminin sonuna gelindiği şu dönemde, bir çok alanda olduğu gibi, orman yangınları ve ağaçların yok edilmesinin de hızlandırıldığına tanık olmaktayız.Türk olarak vatana sahip çıkmayı sadece bayrağı korumak olarak düşünüp, şairin bayrak şiirinde " Dağlardan çöllere düştüğümüz gün gölgene sığındık. A. N. Asya"  demiş olmasını önemsiyoruz. Fakat DAĞLAR, OVALAR ÇÖLLEŞTİĞİNDE GÖLGESİNE SIĞINACAK BİR AĞACI ÖNEMSEMİYORUZ.!. Müslüman olarak peygamberimizin sözlerini kutsal sayıyoruz. Fakat " Kıyamet koparken bile elinizdeki fidanı toprağa dikin. Hz. M." hadisinin kusallığını dikkate almıyoruz.  Devletçi, milliyetçi  birer Yörük Türkmen dernekçi olarak  son kağanımızın "Toros'ta bir Yörük çadırı varsa,  o çadırda bir duman tütüyorsa, beyler hiç bir güç bizi yenemez. M. K. Atatürk" özdeyişini tekrar ederek gururlanıyoruz. Fakat çadırımızı kuracak, sürümüzü otlatacak ve doğamızı koruyacak önlemleri yeteri derecede almıyoruz. Bilge Han'ın "Ey Türk titre ve özüne dön" sözünü yaşantımıza uyarlamanın zamanı gelmiş ve geçmiştir bile. Bu çerçevede bütün sivil toplum kuruluşları yöneticilerini duyarlı olmaya davet ediyor ve çözüm önerilerimi sunuyorum.

1) Yereldeki dernek başkanları mutlaka tepki koymalı ve alanlarda hazır olmalı.

2)  Çevrede yani yakın  illerdeki dernek başkanlarından veya yöneticilerinden birilerinden uygun olanlar bizzat alanda olmalı.

3) Uzak yerlerde olan dernek başkanlarından katılamayanlar, sanal tüm alanlarda yerel dernekçilere desteğini ilan etmelidir. 
29 Tem. 2023 Gaziantep
TOYŞAD
 Yörük Türkmenlerden sorumlu Genel başkan yardımcısı

 NAFİ ÇAĞLAR MAHMATLI

YORUMLAR
DİĞER YAZILARI