Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 09:16

ARAPLAR OSMANLI'YA İHANET ETMİŞMİŞ

Bünyamin ÖZGÜR
Bünyamin ÖZGÜR
Giriş Tarihi : 13-11-2023 20:06

 

ARAPLAR OSMANLI'YA İHANET ETMİŞMİŞ

 

Eyvallah, bazı Araplar bize ihanet etti...

Abdülhamit'in tehlikeli görerek İstanbul'da ikamete mecbur ettiği ve İttihat Terakkicilerin iktidarı ele geçirince serbest bırakıp Hicaz'a gönderdiği Şerif Hüseyin ve avanesi Birinci Dünya Savaşı'nda İngilizlerle işbirliği yaptı. Filistin bozgunu üzerine kaçmakta olan ordumuzun bazı askerleri Araplar tarafından öldürüldü. 

Eyvallah... 

Bunlar tarihi gerçekler.

Peki bunlar şimdi Araplara düşman olmamızı, onlarla iyi ilişkiler kurmamamızı mı gerektiriyor? 

Bunları öne sürerek Araplara düşman olmamız gerktiğini öne sürenler neden o ihanet eden Arapların işbirliği yaptığı, asıl savaştığımız düşmanımız olan İngilizlere düşman değiller? Ülkemizi işgal eden İngiliz'i, Fransız'ı, İtalyan'ı niye düşman bilmez ve onların özünü teşkil ettiği Batı dünyası içinde yer almamız gerektiğini söylerler? 

İşin en garip tarafı da Osmanlı'ya ihanet etti diye Araplar'la düşman olmamız gerektiğini söyleyenlerin, ironik biçimde Osmanlı'ya da düşman olmalarıdır. Düşmanınızın düşmanı olan İngiliz'e dostsunuz da niye Araplar'a da dost değilsiniz? Ah bu İngiliz... Bakın zihinleri nasıl da yönlendiriyor...

 

Eyvallah, bazı Araplar bize ihanet etti de kimler ihanet etmedi ki? Peki o ihanet edenlere niye düşman değilsiniz? Yani tarihin bir döneminde atalarımıza ihanet etmiş olanların torunlarına şimdi düşman mı olmalıyız?

 

- Anadolu'yu işgal eden Moğollar'la işbirliği yaprak Türkler'e düşmanlıklar yapmış olan Mevlana'nın taraftarlarına bu nedenle düşman mı olmalıyız?

- Osmanlı'ya ihanet ederek Timur tarafına geçen Anadolu'daki beyliklerin torunlarına düşman mı olmalıyız?

- Şah İsmail'in tarafını tutarak Osmanlı'ya isyan eden "Açılın kapılar Şah'a gidelim" diye türküler söyleyen Pir Sultan Abdal'ın ve Alevi Türkmenler'in torunlarına düşman mı olmalıyız?

- Osmanlı Avrupa'ya sefere çıktığında harekete geçip arkadan vurarak Osmanlı'nın topraklarını ele geçiren Karamanoğulları'nın torunlarına düşman mı olmalıyız?

- Kırım Hanı Murat Giray ve ordusu Osmanlı'ya ihanet etti diye onların torunları olan şimdiki Kırım Tatarları'na düşman mı olmalıyız?

- Osmanlı'ya isyan ederek "Ferman padişahın, dağlar bizimdir" diyen Dadaloğlu'nun Avşarlar'ının torunlarına düşman mı olmalıyız?

- Osmanlı'ya isyan edip bağımsızlık için savaşan Arnavutlar'ın torunlarına düşman mı olmalıyız?

- İstiklal Harbi zamanında Balıkesir, Çanakkale, Asapazarı, Konya, Yozgat vd yerlerde isyan edenlerin torunlarına düşman mı olmalıyız?

- Çerkes Ethem isyan etti ve Yunanlılar'a sığındı diye Çerkesler'e düşman mı olmalıyız?

 

Bu liste daha uzar gider de tabii ki tüm bu soruların cevabı güçlü bir "Hayır!"dır.

 

Vatanını milletini sevenler aklını başına alır, bu tip olayları tarihe bırakır, birlik, bütünlük, kardeşlik ve dostluk için çalışır.

 

Bünyamin ÖZGÜR

YORUMLAR
durmusatila@gmail.com 6 ay önce
Halen ingilizlerle beraber olan körfez ülkeleri ve Suudiler,biz ingilizi dost olarak görmüyoruz hiçbir dönemde ingiliz dost olmamıştı, biz onları niye sevelim,Anadoluda şu an bile benim milletim ingilizin kalleş olduğunu bilir.Filistin davasında körfez ülkeleri ve suudilerin tutumu bellidir. Bu sene ben ailemle hac da idim.Diyanetin kiraladığı otellerde Ingilizin Londra mahreçli Ahmad tea içildi, Ismini güya Ahmed yapmışlar, nerde yerli Çaykur?.Yorum alanı sınırlı maalesef,.Fazla yazamadım.
DİĞER YAZILARI