Haber Sitesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 01:34

Türk Kadınına Hak Ettiği Değer Verilecektir

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-12-2023 16:46
Türk Kadınına Hak Ettiği Değer Verilecektir

Türk Kadınına Hak Ettiği Değer Verilecektir

5 Aralık dünya kadın hakları günü  dolayısıyla İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanunla ilgili tartışmalar, siyasi arena ve sosyal medya platformlarında gündeme getirildi.

Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, “kadını koruyor gibi görünüp, aile birliğine zarar veriliyor”dedi.

Kadir Canpolat Külliye TV ekranlarında,
“İstanbul sözleşmesi ve 6284’ü sayılı kanun, Türk aile yapısına uygun değildir.” 

Kadın ve Erkek Eşittir

Kadir Canpolat, “Ocak Partisi olarak derhal bunların kaldırılmasını istiyoruz. Yarın başka bir iktidar gelir ‘kadının beyanı esastır yerine, erkeğin beyanı esastır’ der.  Kadın ve erkek eşittir ama nerede bu eşitlik? ‘Kadının beyanı esastır’ derken erkeğin beyanı yalan mıdır? Nerede eşitlik kanunu?” 

Kadına En Büyük Değeri Atatürk Vermiştir

Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkının 89. Yıl dönümü değerlendiren Başkan Canpolat: “İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun Türk aile yapısına uygun değildir. Ocak Partisi olarak derhal bunların kaldırılmasını istiyoruz” dedi.
Kadın hakları yalnızca seçme ve seçilme hakkıyla sınırlı olmamalıdır. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdik ama ellerinden neleri aldık? Türk kadınına en büyük değeri Atatürk’ün verdiğini belirten Canpolat,”Türk kadını şu an tarihte görülmediği kadar değersizleştirilmiştir. Bunun sebebi ise Osmanlı Medeniyetinden uzaklaşmamız, kendi kültürümüze yüz çevirmemiz, batı medeniyetini arzulamamızdır.”

Cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri gömüldüğünü hatırlatarak, “Cennet anaların ayakları altındadır” öğretisiyle İslamiyetin de kadına verdiği değeri vurgulayan Canpolat, 

“Ocak Partisi bu milletin değerleriyle bu milleti özgürce yaşatmaya geliyor. Kadınların hakları bizde saklıdır.” dedi.

Ocak Partisi Genel Başkanı Kadir Canpolat, 9 Aralık saat :11’de Anıtkabir’de manevi huzura çıkacaklarını duyurarak, yapacakları törene “bütün Ocak Partisi teşkilatlarımızı ve halkımızı davet ediyoruz” dedi. 

Haber:Sibel Bingöl

admin2admin2

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR