Haber Sitesi
HV
04 MAYIS Cumartesi 03:06

Ticaret Bakanı Bolat, ABD Ticaret Bakanı Raimondo ile telefonda görüştü

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 09-12-2023 13:40
Ticaret Bakanı Bolat, ABD Ticaret Bakanı Raimondo ile telefonda görüştü

ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo dün Ticaret Bakanı Ömer Bolat’ı telefonla arayarak, yeni görevi dolayısıyla tebrik etmiştir.  Görüşmede Bakan Raimondo, Türkiye-ABD ticaret ilişkilerini geliştirmek için yakın işbirliği kurmak istediğini, bu kapsamda ön plana çıkan tüm hususları birlikte görüşmeye hazır olduğunu ifade etmiştir.
 
Sayın Bolat, tebrik telefonu için teşekkür ederek, işbirliğinin geliştirilmesi için bazı temel hususların altını çizmiştir. Ticaret Bakanı Bolat, ABD ile Türkiye arasındaki ticaret hedefinin yakalanması için çaba gösterildiğini, ancak bu noktada ihracatçı sektörlerimizin beklentileri bulunduğunu, bunlar arasında, ABD pazarına girişte çelik, alüminyum, tekstil ve konfeksiyon sektörlerimizin karşılaştığı sorunların çözülmesinin öncelikli olduğunu belirtmiştir. Ticaret Bakanı Bolat, dijital ekonomi ve yeşil ekonomi başlıklarında ABD ile birlikte çalışmanın mümkün olduğunu, böylece küresel ölçekte gelişen yeni standartlara ve düzenlemelere beraber katkı verilebileceğini ifade etmiştir.
 
İki Bakan, görüşmenin birlikte ele alınabilecek birçok konu başlığı olduğunu gösterdiğini vurgulamış ve ileri bir tarihte bir araya gelmeyi umut ettiklerini belirtmişlerdir.
 

admin2admin2

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR