Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 11:09

NİHAİ HEDEF BİRLEŞME..

DEVA ve Gelecek partilerinde grup kurma görüşmeleri liderler düzeyinde sürüyor

SİYASET
Giriş Tarihi : 09-06-2023 14:50
NİHAİ HEDEF BİRLEŞME..

Seçimlerin ardından Meclis'te altıncı grubu kurmak için harekete geçen DEVA Partisi ile Gelecek Partisi arasındaki görüşme trafiği liderler düzeyinde devam ediyor. İki partinin liderleri Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu, “olumlu ya da olumsuz” görüşmeler sona erene kadar kamuoyuna açıklama yapmama kararı aldı.

 

DEVA Partisi kaynakları, grup ve olacaksa bir birleşmenin kendi parti çatısı altında olmasını isteyen Saadet Partisi ile ilişkilerinin “işbirliği” düzeyinde kalmasının yüksek olasılık olduğunu söylüyor.

 

 

'Babacan ile Davutoğlu görüştü, görüşmeler devam edecek'

Bu çerçevede DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Çarşamba akşamı bir araya geldi ve grup kurma seçeneklerini masaya yatırdı.

İki lider, kamuoyuna yapılan açıklamaların, grup kurma sürecine zarar verdiği gerekçesiyle süreç sonuçlanana kadar bir açıklama yapılmaması kararı aldı.

Liderler, yeni grup kurma görüşmeleri için somut bir süre koymasa da TBMM’nin yeni yasama yılına başlanacağı Ekim ayına kadar sürecin olumlu ya da olumsuz da olsa tamamlanması hedefleniyor.

admin2admin2

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR