Haber Sitesi
HV
18 MAYIS Cumartesi 08:03

Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan Ortak Grup Toplantısı

Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan Ortak Grup Toplantısı

SİYASET
Giriş Tarihi : 12-07-2023 13:59
Karamollaoğlu ve Davutoğlu'ndan Ortak Grup Toplantısı

Saadet Partisi ve Gelecek Partisi Liderleri Temel Karamollaoğlu ve Ahmet Davutoğlu bugün ortak grup toplantısı düzenledi yapılan toplantıda iki parti lideri şu ifadelere yer verdi;

Saadet Partisilideri konuşmasına;

Bu ilk grup toplantımıza bizleri kırmayarak iştirak eden bütün kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Siyaset tarihimize kayıt düşecek bir gündeyiz. Uzunca bir aradan sonra, buradayız. TBMM'nin 28 Dönemi'nde Saadet Partisi Meclis Grubumuzun ilk grup toplantısını yapıyoruz. Saadet Partisi Meclis Grubumuzun önceliği önce ahlaktır. Sayın Davutoğlu'na ve arkadaşlarına tevazu ve özveriye dayalı, birlikte siyaset yapma süreci için şükranlarımı iletmeyi görev biliyorum. Siyaseti kişisel kazan imkanı kabul edenler bizi anlayamazlar. Biz siyaseti; millete hizmet üretme fırsatı kabul edenleriz. Bizim için siyasi makamlar kudret sahibi olmaya değil, adaleti kurmaya bir araçtır. İnanıyorum ki bu grup; milletin beklentilerinin mecliste söz, ses ve siyaset olarak vücut bulmasını sağlayacaktır" diyerek başladı.

Saadet partisi genel başkanı Karamollaoğlu ; Faiz, KDV, ekonomi ile ilgili olarak;

İktidar milletin kasasına el atmaktan çekinmedi , MTV'nin iki kata çıkarılması vaatlerde yoktu, hayata geçirildi; KDV oranlarındaki artış vaatlerde yoktu ama artış yapıldı. 'Faizleri düşüreceğiz' demişlerdi, Cumhuriyet tarihinin tek seferdeki en büyük faiz artışını yaparak işe başladılar. dedi

Konuşmasına devam eden Karamollaoğlu; 15 Temmuz'un finansörü ilan ettikleri bir ülkeyi, şimdi Türkiye Yüzyılı'nın finansörü olması için çalışıyorlar" İsveç'in NATO üyeliği konusunda AB üyeliği ile alakalı olarak,  "Her adımınız ve kararınızla Büyük Ortadoğu Projesi'ne destek veriyorsunuz. Bu en büyük tehdittir" ifadelerini kullanırken İsveç'in NATO üyeliğine tepki gösterdi.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ise ,

Erdemli siyaset öncülerine selam olsun. Bu erdemli siyaset mücadelesinde omuz omuza verdiğimiz Sayın Karamollaoğlu, değerli milletvekilleri ve misafirlerimiz hepinizi saygıyla selamlıyorum. Çok çetin süreçlerden geçerek bu güne geldik. Tarih 20 Temmuz 2001. Rahmetli Başbakanımız, Erbakan, Saadet Partisi'ni kurdu. Bugün gelinen noktada Saadet Partisi'ni görmekten gurur duyuyorum. Aynı şekilde çileli bir yolculuktan sonra, ağır baskılar altında 12 Aralık 2019 tarihinde, tam bir samimiyetle yola çıkarak ülkenin üzerine çöken karabasan bulutlarını dağıtan cesur yürekli Gelecek Partisi kurucularına da selam ediyorum. Nice arkadaşlarımız bu yolda bedeller ödedi. Devlete nüfuz etmiş bazı çeteler, arkadaşlarımızı mahkemelere verdiler. Her düzeyde her bir Gelecek Partili mensup, ağır baskılar karşısında cesaretle direndi. İşte buradayız. Birlikte buradayız diyerek başladı.

Çok çetin süreçlerden geçerek bugünlere geldik. Meclis'te Saadet Partisi'ni görmekten mutluluk duyuyorum diye devam etti.

Bosna Hersek'in NATO üyeliğine değinen Davutoğlu, En önemli konu bu olmalıdır. İsveç tehdit altındaysa Bosna Hersek de tehdit altındadır ifadelerini kullandı.

Seçim sürecini değerlendiren Gelecek Partisi lideri, "Devlet imkanlarını en hoyratça kullanıldığı bir seçim yaşadık. Toplumumuz karpuz gibi ortaya ikiye ayrılmış. Böyle bir kutuplaşmayı hiçbir ülke kaldıramaz. Gelecek ve Saadet Partisi olarak milleti bütünleştirmenin mücadelesini vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasına devam eden Davutoğlu, "Seçim öncesinde bizi terörle işbirliği ile suçlamıştınız. Herhangi birimizin terör örgütüyle bağlantısını bulursanız çıkarın dosyaları, eğer yoksa her toplantıda size müfteri diye seslenmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

NATO zirvesi ile alakalı ise Davutoğlu,

"Biden ile görüşebilmek için bu tavizler verildi. Sayın Erdoğan'ın bundan sonraki hedefi Washington'da Biden ile görüşebilmektir. Ne tepki koydunuz Kur'an-ı Kerim'in yakılması hakkında?" diye konuştu.

 

admin2admin2

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR