Haber Sitesi
HV
03 MAYIS Cuma 18:38

Batı Azerbaycan Topluluğu Kadın Konseyi (DAK) Sumgayıt Temsilciliği Kuruldu.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 11-12-2023 13:39
Batı Azerbaycan Topluluğu Kadın Konseyi (DAK) Sumgayıt Temsilciliği Kuruldu.

 

Gazetemiz yazarlarından Hasan BARIN'ın bildirdiğine göre:

Batı Azerbaycan Topluluğu Kadın Konseyi (DAK) Sumgayıt temsilciliği kuruldu.
 1 No'lu Çocuk ve Gençlik Gelişim Merkezi'nin toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe, Sumgayıt'ta yaşayan ve çeşitli mesleklerde çalışan Batı Azerbaycan kökenli (şimdiki ermenistan'dan ayrı ayrı zamanlarda kovulmuş Türkler) hanımlar katıldı.
 Yüzü aşkın kişinin katıldığı etkinliğin açılışını yapan Sumgayıt temsilcilik başkanı Ramiz İsmayilov, BAT başkanı, millet vekili  Aziz Alakbarli Yönetim Kurulu  ve kendi adına toplantıya katılanları selamladı.  Ardından Azerbaycan'ın egemenliğinin başarısı için canlarını feda eden şehitlerimizin aziz anısı bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.


 Ramiz İsmayilov, toplantıya katılanlara cemaatin tüzüğü ve töreninin yanı sıra Sumgayıt temsilciliğinin kuruluşundan itibaren üç ay boyunca yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Ata topraklarımıza dönüş yolunda verilen kutsal mücadelede kadınlarımıza büyük sorumluluk düştüğünü, propaganda alanında temel etkili güçlerimizden birinin de kadınlarımız olduğunu söyledi.  Bu nedenle Sumgayıt temsilciliğinde Kadın Meclisini oluşturuyoruz.
BAT Kadın Konseyi Başkanı ve Milletvekili Malahat İbrahimgizi, Topluluk faaliyetlerinde kadınların rolünün büyük önem taşıdığını belirterek, "Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın yaptığı konuşmanın yapılmasını tavsiye ediyorum. , bu cümleye odaklanın.  O zaman göreceksiniz ki, devlet başkanımızın her cümlesi bizi ata topraklarımıza götüren yolun haritasıdır.  Bu nedenle biz Batı Azerbaycan kadınları olarak bir dava uğruna seferber olmalı ve birlik göstermeliyiz" dedi.
 M.İbrahimgizi, konuşmasının sonunda toplantıya başkanlık eden Abşeron-Hizi Bölge Eğitim Dairesi Başkanı İlhama Abdullayeva ve "1 Nolu Çocuk ve Gençlik Gelişim Merkezi" Müdürü Antiga Rzayeva'yı toplantı katılımcılarına tanıttı. Kadınlar Meclisi Sumgayıt temsilciliğinin kurulduğunu ilan etti. 

 Daha sonra Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Filoloji Bilimleri Doktoru Profesör Mahira Naghigizi konuştu.  Batı Azerbaycan anılarını kırılgan notlara dayandıran profesör, devlet başkanının toplum içinde söylediği her sözün Batı Azerbaycanlıları kendi topraklarına götürdüğünü söyledi: "Dün hepimiz Karabağlıydıksa, bugün herkes Batı Azerbaycanlı olmalı ki, o yerlere gidebilek.
 Elbette bu yönde yapacak çok işimiz var.  Özellikle halkımızın eğitimi ve aydınlanması yönünde önemli adımların atılması gerekiyor" diye ekledi M. Nagygizi.


 KAI Sumgayit temsilcisi Kadın Konseyi'nin yeni atanan başkanı İlhama Abdullayeva ise konuşmasında ona etimaf gösteren herkese şükranlarını sundu.  I.Abdullayeva, tarihi topraklarımıza dönüş için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğunu toplantıya katılanlara bildirdi.  Sumgayıt Temsilciliği Kadın Meclisi'ni tüm imkanları kullanarak Cemaatin önde gelen meclislerinden biri haline getirmeye çalışacağını sözlerine ekledi.
 Etkinlikte konuşan Sumgayıt temsilcisi, İhtiyarlar Konseyi ve Gençlik Birliği Yönetim Kurulu üyeleri İlhama Abdullayeva ve Antiga Rzayeva'ya başarılar dileyerek, kadınlarımızı Batı Azerbaycan için mücadele ruhuyla yetiştirmenin önemini vurguladılar

 

admin2admin2

YORUMLAR
ÇOK OKUNANLAR